Stiže pomoć za ove penzionere u Srbiji: Proverite da li ste na spisku
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

Stiže pomoć za ove penzionere u Srbiji: Proverite da li ste na spisku

Podela penzionerima, organizovana je na način da se paket odnosi na kućnu adresu

Objavljeno:

U toku je pakovanje, a počela je i distribucija paketa sa namirnicima namenjenih penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe na teritoriji grada Leskovca.

Od ponedeljka kada je započeta akcija pakovanja do petka, spakovano je oko 17 hiljada paketa koje su preuzele mesne zajednice u vučjanskom, pečenjevačkom, brestovačkom, manojlovačkom kraju.

Paketi su preuzeti i za Belanovce i okolna mesta, Donje Sinkovce i okolna mesta, Jašunju i okolna mesta, Donji i Gornji Bunibrod, Guberevac, Bobište, Ančiki, Bratmilovce i Mrštane, mesne zajednice Oruglicu, Barje, Vina, dok će ih danas preuzeti nadležni u mesnim zajednicama Vinarce, Gornje i Donje Stopanje i Milanovo.

Podela penzionerima, organizovana je na način da se paket odnosi na kućnu adresu.

Podela je započeta u vučjanskom, pečenjevačkom, brestovačkom, manojlovačkom kraju, Bobištu, MZ Barje i okolini, a u ostalim mesnim zajednicama koje su preuzele pakete, podela će početi narednih dana.

Grad Leskovac je od 2020. godine, ne računajući tekuću godinu, kroz ovu važnu inicijativu, spremio 147.000 paketa i uložio 135,8 miliona dinara.

U trenutnoj podeli, prvoj u tekućoj godini, biće spakovana 31 hiljada i 800 paketa za koje je iz budžeta opredeljeno 39.899.778 dinara.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta / Dragan Gojić

Druga podela će biti organizovana do kraja godine.

Podsetimo, praksu podele paketa grad Leskovac je započeo tokom pandemije virusa korona i nastavio sve do danas.

Najpre su paketi bili namenjeni penzionerima sa visinom penzije do 35 hiljada dinara, a od prošle godine, kada je i uvedena praksa podele dva puta u godini, paketi se uručuju svim penzionerima bez obzira na visinu penzije.

Kako bi ova pozitivna inicijativa bila realizovana do kraja potrebno je da se ulože značajni resursi.

Pored pakovanja na kojem posvećeno rade zaposleni u Gradskoj upravi, leskovačkim preduzećima i ustanovama, i podele za koju su zaduženi članovi mesnih zajednica, kao i svi stanovnici koji dobrovoljno pomažu, neophodno je organizovati istovar robe koja je u Leskovac stigla u količini od oko 300 tona sa deset šlepera i dva kamiona, kao i transport paketa od hale Plavi paviljon do mesnih zajednica.

Paketi za naše najstarije sugrađane i one u stanju socijalne potrebe nisu materijalna pomoć. Oni predstavljaju mostove razumevanja i podrške, simbol ljubavi i pažnje koje zajednica ima prema svojim članovima.

Svi koji rade na ovom poslu udružili su snage kako bi do svakog sugrađanina stigao paket, objavio je Dnevnik juga.

Leskovac ovim činom nastoji da bude simbol solidarnosti, zajedništva, humanosti i podsetnik da se i manjim gestovima čine velika dela.

Bonus video:

03:51

PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.