ČETVOROČLANA PORODICA IZ SRBIJE ZA 10 DANA LETOVANJA POTROŠILA SAMO 400€: Ivana objasnila kako, otkrila u detalje
Grčka, Foto: Profimedia

kako im je ovo pošlo za rukom?

ČETVOROČLANA PORODICA IZ SRBIJE ZA 10 DANA LETOVANJA POTROŠILA SAMO 400€: Ivana objasnila kako, otkrila u detalje

U Haniotiju na leto 2024. godine četvoročlana porodica je potrošila 400 evra za deset dana

Objavljeno: 08:27h

U Haniotiju četvoročlana porodica iz Srbije potrošila je ovog leta 400 evra za deset dana.

Odlazak na more veliki je udar na kućni budžet naročito ako je u pitanju porodica sa decom.

Međutim, ovogodišnje letovanje u Haniotiju na Halkidikiju u Grčkoj, supružnike sa dvojicom sinova od 12 i devet godina, pokazalo je da odmor ne mora papreno da košta. Njih četvoro su za deset dana potrošili tačno 400 evra.

Smeštaj u apartmanu platili su 800 evra krajem aprila. Izabrali su 18. jun kao datum početka putovanja jer je u tom mesecu letovanje jeftinije. Odlučili su da će spremati hranu kako bi uštedeli, i ne sluteći da će na taj način potrošiti "samo" 400 evra za deset dana.

Grčka
Grčkafoto: Printscreen Youtube / zokinaucnik-Zoki

Kažu, nikakvu hranu nisu poneli iz Srbije a očekivali su da će potrošiti daleko više novca.

Evo šta Ivana kaže:

- Prvog dana nam je postalo jasno da su cene namirnica u Grčkoj iste kao u Srbiji i da postoje one koje su i jeftinije nego u našoj zemlji.

Tog momenta mi kuvanje na moru više nije teško padalo. Motivisala me je činjenica da ćemo se kući vrati sa "debljim" novčanikom nego što smo očekivali. A kao što sam već napisala mogli smo da se vratimo sa više novca da prvog dana nismo kupili dva suncobrana.

Jedan suncobran je koštao deset evra. Mogli smo da prođemo bez njih jer smo sve vreme bili u vodi. Vreme kad je sunce najjače provodili smo u sobi. Takođe smo prvog dana seli i u restoran u kom smo potrošili oko 35 evra. Naručili smo špagete bolonjeze i karbonare, juneće meso sa krompirom, pomfrit i flašu vode.

Plaža
Plažafoto: EPA BOUGIOTIS EVANGELOS

Da nismo seli u restoran, prošli bismo i jeftinije...

Moram da napišem da smo naravno svaki dan doručkovali, ručali i večerali i jeli dve voćne užine kako se ne bi stekao utisak da smo preskakali obroke. Svaki doručak i ručak sam spremala a za večeru smo nekoliko puta uzimali girose koji su koštali 2 evra i 40 centi ukoliko se jedu van lokala.

Nekoliko puta smo u marketu uzmali i velike kutije sladoleda koji su koštali od 10 do 13 evra. Takođe smo u Haniotiju kupili i toplomer koji smo platili 7 evra.

Kad je reč o cenama u omiljenom srpskom letovalištu, one se kreću ovako:

U jednom od marketa u ovom mestu, kilogram krompira iznosi 0.79€, odnosno 92 dinara. Za kilogram paradajza treba da se izdvoji 1.49€, što je oko 174 dinara.

Cena crvene paprike je 1.89€, odnosno 221 dinar. Za kilogram crnog luka potrebno je izdvojiti 0.87€, odnosno oko 100 dinara. Kilogram kupusa u grčkom marketu košta 0.53€, odnosno 62 dinara.

Bonus video:

05:42

Isti PROIZVOD duplo VIŠA cena! Dejan Gavrilović: Grčka je OVAJ problem rešila SLEDEĆIM POTEZOM

(Espreso/ Mondo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.