Retko ko zna da je i ovaj dokument potreban ako registrujete auto u agenciji! Košta samo 360 dinara, ali kida živce
Registracija vozila, Foto: Marina Lopičić, rina

važan papir

Retko ko zna da je i ovaj dokument potreban ako registrujete auto u agenciji! Košta samo 360 dinara, ali kida živce

Malo ko zna da je ovo neophodno za registraciju vozila preko agencije

Objavljeno:

Registracija vozila je često obaveza koju zbog dokumentacije i čekanja u redovima prepuštamo agencijama za registraciju vozila, međutim, nemojte se iznenaditi ako ipak treba jedan papir da nabavite sami. Reč je o ovlašćenju, overenom kod notara, a ta vas usluga staje 360 dinara.

U slučaju da odlazak u MUP po novu nalepnicu, odnosno registraciju, odlučite da poverite agenciji za registraciju, ovlašćenje overeno kod notara je neophodno. Ako ovo niste znali, nije ni čudo jer pojedine agencije imaju već pripremljena ovlašćenja sa pečatom advokata, a vaše je samo da ga potpišete.

Javni beležnik
Javni beležnikfoto: Dragana Udovičić

U slučaju da zaista morate sami kod notara, nemojte odmah paničiti jer jednom kada pribavite ovaj papir više nećete morati da ga nabavljate (naravno, ako nastavite da obnavljate registraciju kod iste Agencije).

Takođe, isto ovlašćenje možete pribaviti i kod advokata, odnosno sa njegovim pečatom, a tada vas ta usluga košta od 1.000 do 1.500 dinara, kako pričaju iz agencija.

Postoji i treća solucija, a to je da agencije imaju svoje advokate, pa vas tako ovlašćenje sa pečatom može dočekati "na gotovo". Vaše je samo da ga potpišete.

Nalepnica
Nalepnicafoto: MUP Promo

Kako se nezvanično saznaje, pojedine agencije imaju opciju i da same štampaju nalepnice u svojim prostorijama, a tada nije definisano da li je ovlašćenje potrebno ili nije. Ipak, nijedna agencija nije želela da potvrdi takvu praksu.

Bonus video:

04:17

POSKUPLJUJE REGISTRACIJA VOZILA! Nov udarac po džepu Srbina, evo koliko novca ćete sad morati da izdvajate

(Espreso / BiznisTelegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.