Dobre vesti za jednu grupu penzionera: Svakog meseca na raspolaganju imaju milion dinara
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

Dobre vesti za jednu grupu penzionera: Svakog meseca na raspolaganju imaju milion dinara

Posredstvom Fonda PIO u Udruženju penzionera Voždovca podeljeno je i 166 humanitarnih paketa

Objavljeno:

Fond solidarnosti Udruženja penzionera Voždovca jedan je od najaktivnijih u Beogradu.

Osnovan je pre 16 godina i za to vreme je novčano pomogao na hiljade članova.

Svakog meseca Fond na raspolaganju ima milion dinara za dodelu u vidu pozajmice za dvadesetak članova, u zavisnosti od visine penzije.

Agilna predsednica Udruženja Milka Vučićević kaže da je Fond najbolji vid pomoći i prava stvar za one kojima je trenutno potrebna pozajmica. Ističe da joj smeta socijalna kategorija Fonda, on je više podseća na nekadašnju popularnu Kasu uzajamne pomoći.

– Toliko je veliko interesovanje da su popunjeni spiskovi do kraja godine. Ostavljamo mogućnost za dodelu sredstava za urgentne slučajeve kao što su bolest, materijalna ugroženost i slično. Na godišnjem nivou na pomoć može da računa oko 300 penzionera. Pozajmica se, bez kamate, može vraćati u šest do 12 rata. Svaki novi član može nakon dva-tri meseca da konkuriše za dodelu sredstava. Posle osam godina svakom članu se vraća 85 odsto uloženog novca. Porodica preminulog člana ima pravo na iznos u visini jedne penzije – kaže Milka Vučićević i apeluje da se što više penzionera učlani u Fond jer se time uvećava budžet i mogućnost da veći broj članova dobije pozajmicu.

1 / 4 Foto: Beta / Dragan Gojić

Posredstvom Fonda PIO u Udruženju penzionera Voždovca podeljeno je i 166 humanitarnih paketa. Pravo na besplatnu rehabilitaciju ove godine dobila su 603 penzionera od 630 koliko se prijavilo. Za one koji zbog visine primanja ne mogu da koriste navedene pogodnosti omogućeno je, zahvaljujući ugovorima sklopljenim sa banjama, da koriste banjske kapacitete van sezone. Ukoliko se ide u grupama od 10 do 20 ljudi, popust za beodan iznosi od 30 do 40 odsto. U pitanju su Ribarska banja, Zlatibor, Sijerinska banja, Vrnjačka Banja…

Prema rečima predsednice Milke Vučićević, teško ide sa okupljanjem i druženjem penzionera.

Mlađi radije odaberu neki dodatni posao kako bi popunili kućni budžet, stariji su uglavnom slabije pokretni i izgubili su volju za druženjem. Ipak u Udruženju planiraju da organizuju prvi jednodnevni izlet ove godine do Požarevca i Banje Ždrelo, piše Glas osiguranika.

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

(Espreso / Glas osiguranika / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.