ODLIČNE VESTI ZA ONE KOJI NISU PRODALI BESPLATNE AKCIJE! Uskoro stiže još para, evo koliko iznosi DIVIDENDA
Šalter, Foto: Zorana Jevtić

besplatne akcije nis-a

ODLIČNE VESTI ZA ONE KOJI NISU PRODALI BESPLATNE AKCIJE! Uskoro stiže još para, evo koliko iznosi DIVIDENDA

Skupština NIS-a utvrdila dividendu

Objavljeno:

Na poslednjem sastanku, skupština akcionara NIS a.d. Novi Sad usvojila je Odluku o raspodeli dobiti za prethodnu godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti na osnovu koje će akcionarima na ime dividende isplatiti 10,48 milijardi dinara u bruto iznosu.

Tačnije, akcionari će dobiti 64,26 dinara po akciji bruto, tj. 54,62 dinara neto. Prošle godine akcionari NIS-a dobijali su više nego duplo: 121,79 dinara neto. Kako su građani Srbije dobijali po 5 besplatnih akcija NIS-a od države, njima će ove godine biti ukupno isplaćeno 273,1 dinar.

Prošle godine dividenda je isplaćena krajem avgusta, pa samim tim može da se očekuje sličan datum i ove godine.

Pošta
Poštafoto: Dado Đilas

Besplatne akcije: Kako do novca

Besplatne akcije NIS, podsetimo početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet akcija ove naftne kompanije i bila je to pomoć države koja donosi benefite na duže staze.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Bonus video:

01:44

EVO KOJI PENZIONERI SU UKLJUČENI U DANAŠNJU POMOĆ OD 20.000 DINARA! Iz sindikata poručili: U spadaju prijave samo do OVOG datuma

(Espreso / BlicBiznis / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.