DOBRE VESTI ZA PENZIONERE KOJI NISU OSTVARILI PRAVO NA BESPLATNU BANJU: Uz ove pogodnosti će ipak moći da idu
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

pio fond

DOBRE VESTI ZA PENZIONERE KOJI NISU OSTVARILI PRAVO NA BESPLATNU BANJU: Uz ove pogodnosti će ipak moći da idu

Takođe, većina banja uvažava vaučere Vlade Republike Srbije za letovanje u Srbiji (u vrednosti od 10.000 dinara, za koliko se cena smeštaja umanjuje)

Objavljeno:

Direktor PIO fonda se danas oglasio sa najnovijim informacija za starije građane.

Relja Ognjenović je najavio novo povećanje penzija, a govorio je i o mnogim drugim važnim temama za starije građane.

Osim toga iz PIO fonda podsećaju penzionere na pogodnosti uz koje mogu povoljno da odu na odmor.

1 / 5 Foto: beta dragan gojić

Za korisnike koji nisu ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u ovoj godini preko RF PIO, većina banja i dalje nudi opciju plaćanja na rate, mogućnost plaćanja putem administrativne zabrane, kao i dodatni popust za korisnike penzionerskih kartica.

Kako podsećaju iz Fonda PIO, da bi korisnik ostvario plaćanje putem administrativne zabrane, potrebno je da kontaktira izabranu banju radi dogovora o terminu boravka, svim potrebnim terapijama, kao i o kategoriji sobe.

Nakon toga će iz banje na kućnu adresu stići obrazac koji treba overiti u matičnoj filijali Fonda (preko koje se prima penzija) i poslati u banju.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta / Dragan Gojić

Prilikom prijave na recepciji uz ličnu kartu se prilaže i poslednji ček od penzije, odnosno penzionerska kartica.

Takođe, većina banja uvažava vaučere Vlade Republike Srbije za letovanje u Srbiji (u vrednosti od 10.000 dinara, za koliko se cena smeštaja umanjuje), koji se mogu koristiti isključivo za usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja.

Na ovogodišnjem konkursu za besplatan desetodnevni boravak u banjama, uz pratoce kome je to potrebno, bilo je čak 60.000 prijavljenih penzionera, a ovo pravo je ostvarilo je 22.089 njih, uključujući pratioce.

Penzioneri
Penzionerifoto: Nenad Kostić

Pravo da se jave na oglas imali su svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je do 39.850 dinara, nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili rehabilitaciju počev od oglasa za 2020. godinu.

Takođe, pri istim uslovima, starija osoba imala je prednost.

Inače, za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajono je u Fondu PIO 1,05 milijardi dinara, što je omogućilo da znatno više penzionera ode u banje kao i da pratioce mogu da povedu svi kojima su oni potrebni.

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

(Espreso/Penzionisani.rs/Vesna Pejčić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.