GASTRABAJTERI, OBRATITE PAŽNJU! Od danas važe nova pravila za posao u Nemačkoj, OVE USLOVE morate da ispunite!
Radnik, Foto: Profimedia

posao u nemačkoj

GASTRABAJTERI, OBRATITE PAŽNJU! Od danas važe nova pravila za posao u Nemačkoj, OVE USLOVE morate da ispunite!

Kako je navedeno, nova pravila su uvedena sa ciljem da se smanji birokratija i skrate procedure

Objavljeno:

U Nemačkoj su danas stupila na snagu nova pravila u vezi sa vizama za kvalifikovane radnike iz zemalja izvan Evropske unije, koja omogućavaju ulazak u tu zemlju i traženje posla do godinu dana, uz uslov da su ispunjeni određeni kriterijumi.

Još jedan element pravila koja će stupiti na snagu od danas u Nemačkoj je proširenje regulative za državljane zemalja Zapadnog Balkana, saopštilo je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema ovom pravilu, radnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i sa terirorije Kosova mogu znatno lakše da odu na neodređeno vreme u Nemačku, i to do 50.000 njih godišnje, što je duplo više nego do sada, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Koji su uslovi

Nova pravila, poznata kao "karta šansi" za traženje posla u Nemačkoj, važe za one sa najmanje dve godine stručne obuke ili univerzitetskom diplomom priznatom u zemlji u kojoj je kvalifikacija stečena.

Takođe je potrebno poznavanje nemačkog ili engleskog jezika.

Kada se karta odobri, podnosilac zahteva može da uđe u Nemačku i traži posao do godinu dana, što znači da više ne mora da podnosi ugovor sa nemačkom kompanijom pre nego što mu bude dozvoljeno da uđe u Nemačku da radi.

Kako je navedeno, nova pravila su uvedena sa ciljem da se smanji birokratija i skrate procedure, a deo su sveobuhvatnog zakona koji ima za cilj da reši nedostatak kvalifikovanih radnika u Nemačkoj.

Bonus video:

01:54

Radnik komunalnog govori o nesreći u Kuršumliji

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.