OGLASIO SE DIREKTOR PIO FONDA: Najnovije saopštenje Relje Ognjenovića, tiče se penzija
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

OGLASIO SE DIREKTOR PIO FONDA: Najnovije saopštenje Relje Ognjenovića, tiče se penzija

Pomenuli su i isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara koja je penzionerima bila isplaćena u novembru 2023. godine

Objavljeno:

Direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, oglasio se danas putem svog Instagram profila i objavio novo saopštenje.

On je podelio informaciju da su ciljevi PIO fonda ostvareni u planskim okvirima.

U 2023. godini ostvareni prihodi i primanja viši su od izvršenih rashoda i izdataka za 1,2 milijarde dinara, saopštili su iz Fonda.

Prvim rebalansom Finansijskog plana, koji je usvojen krajem avgusta 2023. godine, obezbeđena su sredstva za dodatno usklađivanje penzija i naknada u visini od 5,5 odsto od isplate prava za oktobar, a ukupan budžet Fonda povećan je na 911,4 milijarde dinara. Korisnicima su za 2023. godinu primanja uvećana ukupno za 18,3 procenta, a novčani iznos kao uvećanje uz penziju se od oktobarske isplate isplaćivao korisnicima čija visina penzije iznosi do 51.618,14 dinara.

Pomenuli su i isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara koja je penzionerima bila isplaćena u novembru 2023. godine kao i upotrebu Penzionerske kartice.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.