IZRAČUNALI SMO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI BOŽIĆNI RUČAK: Ovo su cene, i to BEZ LUKSUZIRANJA
Božić, Foto: Filip Plavčić, RINA, Stefan Stojanović

pRAZNIČNE CENE

IZRAČUNALI SMO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI BOŽIĆNI RUČAK: Ovo su cene, i to BEZ LUKSUZIRANJA

Prva i osnovna stvar je Badnjak

Objavljeno:

Porodični ručak za Božić stvar je tradicije, a kako su cene porasle, koliko novca treba da izdvojite za jednu pravu božićnu gozbu? Mi vam donosimo računicu koja sadrži najosnovnije.

Prva i osnovna stvar je - Badnjak. Cene Badnjaka variraju, kreću se između 150 pa sve do 1000 dinara.

Badnjak
Badnjakfoto: Stefan Stojanovic

Kako Božić obeležava i kraj četrdesetodnevnog posta, neizostavni deo trpeze je i pečenje ili roštilj.

Kilogram prastine se kreće od 600 do 800 dinara, dok za kilogram jagnjetine morate izdvojiti duplo više - čak 1300 dinara. Takođe, moguće je naručiti i već gotovo meso u pečenjarama, sa malo većom cenom. Ukoliko pak više volite junetinu, kilogram se kreće od 1100 do 1460 dinara.

1 / 3 Foto: RINA

Takođe, neizostavni deo trpeze je i česnica, u koju se stavlja novčić koji donosi sreću i novac osobi koja ga izvuče. Kupovna česnica košta oko 400 dinara.

Za predjelo je potrebno izdvojiti oko 2000 dinara za suhomesnate proizvode, a za pitu (kilogram) oko 700 dinara. Flaša vina je oko 700 dinara, dok se za litar rakije mora izdvojiti oko 1000 dinara. Cene sokova variraju, ali u proseku 2 litre soka koštaju oko 150 dinara.

Trpeza
Trpezafoto: Filip Plavčić, Beta/Miloš Miškov, Zorana Jevtić

Ukoliko se odlučite za kupovni dezert u vidu sitnih kolača, to će vas koštati oko 1500 dinara po kilogramu.

Što se božićne dekoracije tiče, pored badnjaka (150 do 1000 dinara) običaj je imati i pšenicu (300 dinara) i slamu (200 dinara).

Bonus video:

07:01

SVAKI DUŽI POST IMA JEDNU VAŽNU FUNKCIJU! Veroučitelj razbio dileme o uzdržavanju: Duh Sveti se ne bavi sadržajima našeg želuca!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.