obratite pažnju
EVO KAKVE SU CENE PRASETINE I JAGNJETINE ZA BOŽIĆ: Srpska trpeza na ovaj praznik bez PEČENJA je NEZAMISLIVA
Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara
Nakon dugog posta, srpsku trpezu na dan Božića gotovo nije moguće zamisliti bez jagnjećeg, prasećeg, ili obe vrste pečenja.
Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara. Kada je reč o jagnjetini, u marketima se kilogram ovog mesa može nabaviti za 1.300 dinara,
S druge strane, svinjsko meso pečeno u pečenjarama moguće je kupiti za 1.500 dinara ili više, a jagnjeće za najmanje 2.500 dinara.
Konkretno, u Beogradu prasetina košta 2.500, a jagnjetina 3.500, dok se, recimo u Čačku, može praseće pečenje može kupiti za 2.200, a jagnjeće za 2.500 dinara.
U poslednje vreme, sve popularnije meso su takozvane praseće „bajadere“, odnosno pečenje bez kostiju, a cena ovakvog mesa uoči Božića je u proseku 2.500 dinara po kilogramu.
Ipak, za one koji su ljubitelji junetine, kilogram buta bez kostiju mogu pazariti po ceni od 1.160, do čak 1.430 dinara.
Bonus video: Nina Seničar američiki Božić proslavila po srpski
(Espreso/Danas/Prenela: D.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!