pažljivo
PRAVITE ROŠTILJ U PRIRODI ZA PRVI MAJ? Onda poslušajte savete stručnjaka, ostavite iza sebe isto kao što ste našli!
Gostujući u Jutarnjem programu na Javnom servisu, Milorad Spasojević rekao je da ćemo sliku o nama kakvi smo izletnici pokazati kada krenemo kući i vidimo šta smo ostavili.
Prvi maj proslavlja cela Srbija, a najbolji način da se ljudi odmore od napornog rada jeste da izađu u prirodu i tu dočekaju praznik svih radnika.
Načelnik odeljenja iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Milorad Spasojević rekao je kako bi tebalo da se građani ponašaju u prirodi i kako najbezbednije da gase vatru posle spremanja hrane.
Praznično raspoloženje neće ometi da nakon druženja pokupimo smeće, vratimo klupe i stolove tamo gde smo ih pronašli. Da ličnim primerom pokažemo da nam je stalo do prirode.
Gostujući u Jutarnjem programu na Javnom servisu, Milorad Spasojević rekao je da ćemo sliku o nama kakvi smo izletnici pokazati kada krenemo kući i vidimo šta smo ostavili.
"Pozivamo sugrađane da se u prirodi ponašaju kao u svom dvorištu, da ne izazivaju opasnost i da u miru proslavimo današnji praznik", ukazao je Spasojević.
On takođe navodi da nakon završetka pripreme hrane, flašom vode treba zagasiti vatru, odnosno ohladiti je, a mogu se i zemljom prekriti ostaci od žara, da se zaguši i otkloni dalja mogućnost širenja požara, jer zbog vetra žar može da se prenosi.
Savet je da pre nego što izletnici krenu kući pogledaju lokaciju na kojoj su pravili roštilj, da li su sve počistili i posebno obrate pažnju na vatru, da li još uvek tinja i ima li dima.
(Espreso/Mondo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!