KAKvo pecivo mi jedemo?
Država presekla, proizvođači hleba više neće moći da nam podvaljuju!
Ražani hleb ubuduće će morati da ima 70 odsto ražanog brašna, burek 20 odsto nadeva, dok će peciva morati da imaju tačnu specifikaciju šta sadrže, što do sada nije bio slučaj.
OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!
Ovo su nova pravila koja su propisana novim pravilnikom koji je Ministarstvo poljoprivrede propisala za pekarsku industriju. Međutim, bićemo sigurni kakav hleb jedemo i šta stvarno kupujemo tek za dve godine, jer će Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenine stupiti na snagu tek u januaru 2018. godine.
Rak vreba iz hleba: Srpski proizvođači ne štede na aditivima!
Do tada i dalje će se primenjivati pravilnik iz 1995. godine, čija su rešenje bila ne samo prevaziđena već često i prilično nedorečena.
Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)
To je pekarima omogućavalo da praktično na legalan način profitiraju, propuštajući namerno da navedu tačne sastojke u vekni hleba.