PRAZNIČNO
SPREMALA SAM NOVOGODIŠNJE SLANIŠE, OVO RETKO KOME PADA NA PAMET: Novinarka Espresa deli sjajan recept sa vama
Znamo da su praznični slatkiši sastavni su deo svakog stola, ali ne smemo zaboraviti da i slaniši, ukoliko se potrudimo, mogu biti predivan detalj praznične trpeze
Kako se blizi kraj godine, tako postajemo sve više obuzeti idejma o različitim vidovima dekoracije. Ali ne treba zaboraviti da je i priprema jela u prazničnom duhu takođe važan deo novogodišnjih rituala.
Znamo da su praznični slatkiši sastavni su deo svakog stola, ali ne smemo zaboraviti da i slaniši, ukoliko se potrudimo, mogu biti predivan detalj praznične trpeze.
Ovoga puta, rešila sam sa vama podeliti pripremu svog novogodišnjeg slaniša. U pitanju je domaća proja u obliku DEDA MRAZA. Znaaaaam, zvuči nemoguće, ali sada ćete videti kako sa malo truda sve postaje MOGUĆE. Evo recepta, pa zapišite ako vam se dopadne...
Potrebne namirnice za ovaj slaniš su:
- 3 jaja,
- 2 šolje kukuruznog brašna,
- 1 šolja belog brašna,
- 1 šolja jogurta
- pola čase kisele vode
- 1 prašak za pecivo,
- ½ šoljice ulja
- 1 kašičica soli (ja stavljam himalajsku)
- sir (količina po želji)
Sve namirnice sjediniti i izručiti u silikonski kalup oblika DEDA MRAZA (koji je prethodno stavljen u pleh), bez dodatnog uljenja kalupa.
Pravilo: Ne sumnjajte u sposobnost silikonskog kalupa, jer kad ga jednom probate – stalno ćete ga koristiti.
Ubaciti u rernu na 200 stepeni i peći slaniš oko pola sata dok fino ne porumeni.
U tome je cela mudrost, a izgleda vrlo primamljivo, zar ne?
Koje su vaše ideje za pripremu praznične trpeze i kako ćete vi uveseliti vaše ukućane? Pišite nam u komentarima...
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Bojana Aleksić Pešić)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!