Bračni par iz Negotina prodaje ''Vlašku magiju''! Ljudi ih zovu sa svih strana, naplaćuju 1.100 dinara!
Bračni par prodaje ''Vlašku magiju'', Foto: Printscreen/youtube/lovacnaukuse

svi se vraćaju po još

Bračni par iz Negotina prodaje ''Vlašku magiju''! Ljudi ih zovu sa svih strana, naplaćuju 1.100 dinara!

To je jedini proizvod koji imaju i koji se pokazao jako uspešnim

Objavljeno:

Sanja i Saša iz sela Bukovče kod Negotina, pokrenuli su biznis pre dve godine, a za sada, imaju samo jedan gotov proizvod koji je veoma tražen. Oni proizvode i prodaju gotovo jelo "Vlaška magija".

- Ovo magično jelo se sprema više od 30 sati, dodaje se malo začina, a kako kažu tajna je u procesu pripreme. Imaju samo jedno jelo u ponudi, a mene ukus dosta podseća na meso ispod sača. Neki kažu da je slično Leskovačkoj prži ali ono što je siguno da je ovo jelo jedinstveno. "Vlaška magija" je nešto što bih preporučio svima da probaju, a na ovaj način podržavamo i male proizvođače hrane u Srbiji što je isto velika stvar. Jelo se pakuje u kese od po 500 grama, a pošto je već pripremljeno samo ga ubacite u već zagrejanu rernu ili u mikrotalasnu na pet minutam - otkrio je popularni jutjuber na svom kanalu "Lovac Na Ukuse".

Cena za pravna je 950 dinara, dok je za fizička lica cena 1.100 dinara po kesi.

Kako je jelo nastalo

- Bavimo se i seoskim turizmom desetak godina u selu Rajac, koje je poznato po vinskim podrumima, i kroz taj posao je krenulo, tamo služimo slavski ručak, sve domaće... Uvek smo imali ograničenu količinu hrane, ili premalo ili previše. Videli smo velike kante za mast u kojima se nekad zalivalo mesto, kako su naši stari radili. I onda se meso konzerviralo pomoću masti i njoj je palo na pamet da se ta ideja iskoristi - priča Saša.

Jelo ''Vlaška magija''
Jelo ''Vlaška magija''foto: Printscreen/youtube/lovacnaukuse

- Cilj je bio, kada dođu nenajavljeni gosti, da imamo takav proizvod koji može samo da se ugreje i da ga imamo uvek na stanju - dodaje Sanja.

To je jedini proizvod koji imaju i koji se pokazao jako uspešnim. To je prirodna hrana, sa sela, bez konzervansa, tradicionalna... Objasnili su da je to usoljeno meso koje se krčka pet do šest sati, pre toga postoji posebna priprema koja traje minimum 12 sati, pa krčkanje, hlađenje, zalivanje i vakumiranje i onda je porizvdo spreman za distribuciju.

Odakle naziv Vlaška Magija

- Kumovao nam je gost koji je dolazio u pimnice, Nišlija. Mi smo taj proizvod predstavljali u sklopu ručka koji smo predstavljali kao "Vlašku pastrmu". Tako se zvalo u našim selima, vlaškim, on nije mogao da zapamti taj naziv, prvi put je čuo reč pastrma, sa tim naglaskom i rekao da treba da se zove "Vlaška magija", priča Sanja.

Kažu i da im se ljudi javljaju i zovu jer misle da se stvarno bave vlaškom magijom.

Ispričali su da ovo jelo može da se jede i toplo i hladno.

- Gosti su nam ovo tražili i za doručak, nisam znala da je ukusno i hladno. Eksperimentisala sam, pa sam čak pravila i paštetu od ovog mesa.

Najavili su i novi proizvod od junećeg mesa.

Bonus video:

04:49

Pobedničko jelo

(Espreso/kurir/TM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.