Vozači, stiže novi trošak 1 . novembra! Koštaće vas 50.000 dinara
Zamena guma, Foto: RINA

OPREZ

Vozači, stiže novi trošak 1 . novembra! Koštaće vas 50.000 dinara

Ukoliko na putu nema snega, leda ili poledice, zimske gume nisu obavezne, ali Agencija preporučuje vozačima da blagovremeno pripremi vozila za takve vremenske uslove

Objavljeno:

Agencija za bezbednost saobraćaja podsetila je danas vozače na zakonsku obavezu uoči zimske sezone, koja počinje 1. novembra i traje do 1. aprila, da na sva četiri točka moraju imati zimske gume ukoliko su na kolovozu sneg, led ili poledica. U odnosu na prošlu godinu, cene su mahom iste, pa tako komplet zimskih guma za vozilo, u proseku košta od 25.000 do 50.000 dinara.

Zimske gume, Gume
foto: RINA

Ukoliko na putu nema snega, leda ili poledice, zimske gume nisu obavezne, ali Agencija preporučuje vozačima da blagovremeno pripremi vozila za takve vremenske uslove.

Dubina gazećeg sloja, odnosno šare na gumama mora biti minimum četiri milimetra, a pneumatike starije od pet godina potrebno je detaljno kontrolisati jednom godišnje, savetuje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Zimske gume, Gume
foto: RINA

Osim zimskih guma obavezna oprema u sezoni od 1. novembra do 1. aprila su lanci i priručna oprema u prtljažniku, a za autobuse i teretna vozila obavezna je i lopata.

Bonus video:

05:11

Žestok okršaj pred kamerama Kurira: Kako tako ćelav pričaš takve gluposti?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.