"Niko ni sa kim tamo ne priča, ali prelepo je": Miloš je 2 meseca u američkoj školi, ovo ga je najviše šokiralo!
Mladić iz Srbije, Foto: milirdvnnn/TikTok

NEVEROVATNO!

"Niko ni sa kim tamo ne priča, ali prelepo je": Miloš je 2 meseca u američkoj školi, ovo ga je najviše šokiralo!

Miloš je na razmeni učenika u Americi i otkrio je razlike između našeg i njihovog školstva

Objavljeno:

Mladić iz Srbije je na razmeni učenika u Americi i posle dva meseca, koliko je tamo, uočio je, kako kaže ogromne razlike između srednjih škola u Srbiji i Americi.

Kako navodi, ovo su top 3 najveće razlike.

"Moja škola ovde i generalno sve srednje škole u Americi, nemaju nikakva pravila oblačenja, znači deca bukvalno kako izađu iz kreveta dođu, znači pidžame, veliki duksevi, kratki šortsevi, ako je vreme pogodno, klompe...

Druga najveća razlika su školski dani:

"Iako, tehnički, imam 11 časova - u to se računa i ručak, a računa se i jedan slobodan čas koji imam koji se ovde naziva "stadi hol". Svaki čas traje po 42 minuta, imamo samo četiri minuta između časova, ali naša škola je manja tako da nam ni ne treba više da se premestimo iz jedne učionice u drugu. Imamo A i B dane i razlikuju se samo po jednom ili dva časa", navodi Miloš.

Treća velika razlika za koju, kako kaže, nikad ne bi pomislio da će biti tako i što ga je mnogo začudilo, je ponašanje dece između časova.

"Po hodnicima, učenici, iako se poznajete niko neće da ti priđe i pita 'e. šta radiš, kako si'. nikakvo ćaskanje, možda će neko samo da te pogleda i da ti se nasmeši".

"U Srbiji po srednjim školama, ako vidiš koga poznaješ, staneš i popričaš - šta si imao na prošlom času, šta radite, kada ćete se družiti... Ovde - ništa. Ovde je sve preko poruka, a druži se ili posle škole, ili za vreme ručka, ili za vreme nekog slobodnog časa - ispričao je on.

Razlika ima još mnogo, navodi on.

Bonus video:

04:05

AMERIKANAC KAO PRAVI SRBIN! Usred pandemije preselio se kod nas! Sluša Cecu, a kafu i Srpkinje OBOŽAVA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf.rs/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.