U ovom delu kiša pljušti kao iz kabla: Evo šta čeka Srbiju!
Jesen, Foto: Ana Paunković

vremenska prognoza

U ovom delu kiša pljušti kao iz kabla: Evo šta čeka Srbiju!

Oblačni sistem sa centralnog Mediterana zahvatio se severni deo Jadrana i severozapad našeg regiona, a kiša već pljušti u Sloveniji

Objavljeno:

Nastavlja se miholjsko leto u Srbiji. Jutra su vrlo hladna, a tokom dana temperature su prave prolećne i dostižu i 23°C. Istovremeno, kiša je stigla nadomak Srbije.

Inače, Srbija je pod uticajem anticklona, pa je vreme stabilno, suvo i uglavnom vedro.

Oblačni sistem sa centralnog Mediterana zahvatio se severni deo Jadrana i severozapad našeg regiona, a kiša već pljušti u Sloveniji.

Oblačni i ikišni sistem tokom večeri zahvatiće i Hrvatsku, naročito severozapadni deo zemlje.

Kada je reč o Srbiji, u toku večeri na severu zemlje sledi povećanje oblačnosti.

Ipak, kiša iz regiona neće stići do naše zemlje.

U četvrtak na severu i zapadu Srbije od jutra će biti oblačno, ali i uz toplije jutro zbog više oblaka, dok će na jugu i istoku biti vedro, uz hladno jutro.

Mapa
Mapafoto: zoomEarth

Tokom dana u svim predelima biće umereno oblačno, a u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, pa će na jugu Banata i u Podunavlju biti jak.

Jutarnja temperatura biće od 0 na jugoistoku do 10 na severozapadu Srbije, maksimalna dnevna od 16 do 20 stepeni, u Beogradu do 18.

Inače, relativno toplo i suvo vreme zadržaće se u Srbiji sve do kraja oktobra, uz temperature iznad 20 stepeni, za vikend i početkom sledeće sedmice i do 23-24°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj oktobra od 14 do 18 stepeni, one će do kraja meseca biti do pet stepeni iznad napomenutog proseka.

Iako su prve naznake govorile da će početak novembra doneti manje zahlađenje, došlo je do manjih promena, pa se na samom početku meseca očekuje i dalje relativno toplo, uz temperature od 16 do 20°C, dok se manje zahlađenje očekuje oko 5. novembra, uz pad temperatura na vrednosti od 10 do 15 stepeni koje su ujedno i prosečne za taj deo godine.

Bonus video:

04:36

U JEDNOM DANU ĆE PASTI VIŠE KIŠE OD MESEČNOG PROSEKA! Evo kakvo vreme nam septembar donosi: Na snazi najviši stepen upozorenja

(Espreso/Telegraf.rs/Đorđe Đurić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.