"Došle su klinke, jedna se 'ladno izula i...": Novosađanin zgrožen ponašanjem devojki u bioskopu
Bioskop, Foto: Profimedia

jezivo iskustvo

"Došle su klinke, jedna se 'ladno izula i...": Novosađanin zgrožen ponašanjem devojki u bioskopu

Da nije jedini koji je došao do sličnog zaključka i doživeo neprijatnu situaciju zahvaljujući nekulturi omladine, brzo su pokazali i komentari

Objavljeno:

Kada je pre nekoliko dana sa partnerkom otišao u bioskop da pogleda film, jednom muškarcu iz Novog Sada impresiju jaču od radnje na platnu, ostavilo je ponašanje tinejdžerki koje su se našle u istoj bioskopskoj sali. I to iz nimalo lepog razloga.

Naime, kako se požalio u svojoj objavi na forumu "Redit", tinejdžeri koji su bili na istoj projekciji filma, potpuno su mu uništili doživljaj gledanja filma, u čemu su prednjačile četiri devojčice od, kako procenjuje, 16 godina.

"Nas dvoje smo sedeli skroz gore u Love Box sa naše desne strane su bila dva para, a sa leve prazna sedišta. I te četiri devojke dolaze i sedaju u sedišta koja nisu platile ('ajde to smo svi radili, sedeli u VIP sedištima ili slična njima koja se posebno plaćaju). Ali, nije problem u tome, nego što su se stalno kikotale, pričale i smejale. Nismo mogli da se fokusiramo na film koliko su bile iritantne, moja devojka ih je dva puta opomenula da prekinu inače bismo pozvali obezbeđenje", piše muškarac u objavi.

A onda se jedna izula

Nakon samo par minuta usledila je nova scena koja je iznervirala autora objave. Jedna od devojaka sa susednih sedišta je izula patike i stavila noge na naslon sedišta ispred, na kojem na svu sreću, niko nije sedeo.

"Posle toga dve devojke su otišle, nadali smo se da se neće vraćati, ali na našu nesreću vratile su se i tako jedno 1.000 puta su išle gore-dole i pravile buku. Posle je ta jedna, najproblematičnija, otišla u neki red ispod našeg i ustala posle jedno pet minuta, da bi se vratila kod ovih što su sedele pored nas. I kako je kretala, neko joj nije dao da prođe, pa nam je zaklanjala pogled, i to je onako stala posred srede platna. A klinci dole koji su niže sedeli bukvalno ceo film nisu zaklapali i prave tako de***ne reakcije da to nije opisivo", dodaje muškarac.

Zbog ovakvog iskustva koje je doživeo u jednom novosadskom bioskopu, autor se zapitao kako to roditelji danas vaspitavaju decu, tako da nemaju osećaj da je bioskop poput pozorišta, kulturno mesto.

"Sramota za takve roditelje koji ih ne vaspitavaju", zaključio je on.

Bioskop
Bioskopfoto: Profimedia

"Dečurlija su bila više horor od filma"

Da nije jedini koji je došao do sličnog zaključka i doživeo neprijatnu situaciju zahvaljujući nekulturi omladine, brzo su pokazali i komentari.

"Preslikan odnos prema bilo čemu u našem društvu. Prijatno se iznenadim svaki put kada je neko pristojan. Jezivi smo postali. Klinci su posebna priča, ali takođe slika i prilika nas", "Jesmo li mi to bili u istom bioskopu? Jesu li tebi pauzirali početak projekcije zbog dečurlije? Gde sam ja sedeo, bukvalno sam primetio kako su neka deca vejpovala i igrala igre na fonu umesto da gledaju film. Kad su se uključila svetla početkom odjavne špice, moglo je da se vidi da su više kokica prosipali nego pojeli, znači strašno", "Iskreno ne kapiram takvo ponašanje inače. Ja idem u bioskop već dugo i oduvek znam to prosto pravilo da treba da se ćuti. Nezamislivo mi je da sam glasan kada znam da su drugi tu. Jedino vreme kad je okej je ako nema bukvalno nikoga pored tebe tu", komentarišu korisnici.

Jedan komentator navodi da slične scene viđa svaki put kada ode u bioskop u tržnom centru da pogleda neki film.

"Količina dece koja prave s**nja tamo je neverovatna. Gde su njima roditelji? Da li ti roditelji znaju šta im deca uopšte rade? Da krenemo od toga da se vijaju, slikaju, lajvuju i bacaju smeće okolo, do toga kao što si objasnio da ulaze da gledaju filmove i onda se deru, smaraju i cimaju ljude dok ih ne izbace", dodaje.

Drugi su pokušali da odgonetnu odakle dolazi pomenuta nekultura.

"Postoje dva razloga zašto je većina naše omladine nekulturna (ovo govorim kao osoba koja je deo te omladine): generacijski prenos nevaspitanja i promocija destrukcije, nasilja i ostalih bljuvotina u društvu", "Pa kad ih više odgaja Tik-Tok i jutjuberi, a manje roditelji, kako i da budu kulturna", glasili su neki od komentara.

Drugačijeg mišljenja bio je tek jedan korisnik.

"Radim sa tinejdžerima i reći ću ti da to nije nekultura nego neiživljenost. To nema loše namere, ali seti se i ti si bio tinejdžer. Ne branim ih, ali shvati da oni tek spoznaju sebe", navodi se u tom komentaru.

Bonus video:

00:59

Bioskop „Dragan Gaga Nikolić u „Parobrodu i ove godine deo programa filmskog festivala „Slobodna zona

(Espreso/Blic/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.