Hrvat u Splitu ugledao Srbina, pa ostao šokiran njegovim potezom! Nije mogao da veruje šta vidi svojim očima kad...
Srbi i Hrvati, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

šok

Hrvat u Splitu ugledao Srbina, pa ostao šokiran njegovim potezom! Nije mogao da veruje šta vidi svojim očima kad...

Hrvat javno pohvalio Srbe koji dolaze u Hrvatsku zbog kulturnog ponašanja u saobraćaju

Objavljeno:

Jedan Hrvat iz Splita nedavno je podelio priču koja je brzo privukla pažnju javnosti, a u kojoj je neočekivano pohvalio Srbe koji dolaze u Hrvatsku i to zbog jednog simpatičnog razloga.

U anonimnoj objavi na Reditu pod nazivom "kultura srpskih vozača", priznao je da ga je iznenadio gest srpskog vozača, koji je nakon što se slučajno ubacio u kolonu, ispred njega uradio nešto što, kako kaže, od svog naroda skoro nikad nije doživeo.

"Moram da pohvalim Srbe koji dolaze na odmor u Hrvatsku, a na to me podstakla ova situacija. Oko 14:30, izlazim iz Splita, standardna gužva, vraćam se s fakulteta. Sve je standardno, kišni dan, kad odjednom vidim vozača koji je dao žmigavac, ali pošto mi je bio u mrtvom uglu, nisam ga video. Polako se uključuje ispred mene i lagano podiže ruku, uz skrušen pogled.

U početku nisam video registraciju jer je stao pomalo ukoso na semaforu i nije se do kraja prestrojio (zbog gužve). Razmišljam i stalno imam osećaj da je taj vozač sigurno iz Srbije, kad ono, nastavlja se kolona i vidim srpsku registraciju (mislim da je bila PA ili tako nešto).

Gužva se nastavlja, a on se lepo polukružno okrenuo nazad prema Splitu i ja se pitam kako sam mogao pretpostaviti da je vozač iz Srbije?... Zato što je čovek jednostavno kulturan i da stoga želi da ostavi dobar utisak, te da generalno Srbi voze kulturnije od nas domaćih Hrvata.

E sad, zašto sam sve ovo napisao? Zato što ću češće dobiti takvu jednu, nazovimo je ispriku ili jednostavno gestu od Srbina nego od domaćeg vozača ili recimo od Poljaka, Mađara ili Nemca...Za kraj, mogu jedino reći da je vozač vozio narandžasti Fiat", napisao je on pa javno pozdravio samog vozača ali i sve dobre ljude unutar srpskog dela Redita.

"I ja sa Srbima imam dobra iskustva"

Srbi su mu se zahvalili što je izdvojio vreme da ih pohvali, a javili su se i sami Hrvati koji su imali slična iskustva.

"Istina, kod nas je kultura vožnje očajna, sad kod Srba s kojima sam se susretao u vožnji imam samo dobra iskustva", "Hvala ti na iskrenim rečima, najgore je bahatiti se u vožnji", pisali su oni.

Bonus video:

02:38

BALKANCI NAJBOLJE PLATIŠE U BG-U! Statistike kažu da Hrvati i državljani Republike Srpske troše NAJVIŠE

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.