"Ovog heroja treba da vidi cela Srbija": Konan iz Rume i ove godine nastavlja humanu misiju, BRAVO MOMČE! (FOTO)
Viktor Božić, Foto: Privatna arhiva

SVAKA ČAST

"Ovog heroja treba da vidi cela Srbija": Konan iz Rume i ove godine nastavlja humanu misiju, BRAVO MOMČE! (FOTO)

Viktor iz Rume besplatno cepa drva svojim sugrađanima uz sugestiju da svoj novac ne daju njemu već bolesnoj deci Srbije

Objavljeno:

Zovu ga Konan iz Rume, a on za sebe kaže da je samo Božji sluga koji radi po njegovoj volji. Viktor Božić i ove godine nastavlja tradiciju po kojoj je nadaleko čuven. A za to što on radi ljudi samo imaju reči hvale. I potpune podrške.

"Viktor iz Rume nastavlja po starom. I ove godine ovaj veliki čovek iz Rume postavio je oglas da besplatno cepa drva svojim sugrađanima uz sugestiju da svoj novac ne daju njemu već bolesnoj deci Srbije kojoj je pomoć neophodna. Ovog heroja treba da vidi cela Srbija", navedeno je u objavi na mreži X uz njegovu fotografiju.

"To su Božja dela, nisu moja. Do sada sam iscepao 1.091 metara drva, što je nekih 9.200 evra koje nisam želeo da naplatim. Cepao sam drva na ukupno 115 adresa, dnevno od 2 do 27 metara, bez pauze, bez soka i hrane, jer ja tako radim. Za jedan dan uspeo sam da iscepam 27 metara, za smederevac, a da je veće ložište, mogao sam i više. Rekord mi je 13 metara jasena za 2 sata i 15 minuta", kaza je tada Viktor i otkrio da ovaj posao nije ranije voleo:

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

"Mrzeo sam da cepam drva. Bio sam mršav, bavio sam se fudbalom poluprofesionalno i na kraju sam odustao od toga. Tata je radio u inostranstvu po pet-šest meseci, pa je svake godine poručivao 10-11 metara drva koje sam morao da iscepam i pripremim za zimu. To uopšte nije bilo lako, znao sam tih desetak metara da cepam mesec dana, bio sam potpuno bezvoljan".

Bonus video:

02:19

Milenko Janićijević: Humanitarac sa cerebralnom paralizom, koji ruši sve predrasude

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.