Par iz Srbije obišao pola sveta! Od putovanja napravili biznis, a ove destinacije su ih najviše oduševile (FOTO)
Babići na plaži, Foto: Instagram/dva_ranca_beg_iz_kanca

mnogi im zavide

Par iz Srbije obišao pola sveta! Od putovanja napravili biznis, a ove destinacije su ih najviše oduševile (FOTO)

Ivana i Goran su od putovanja napravili ozbiljan biznis

Objavljeno:

Ivana i Goran Babić, travel blogeri iz Srbije, na društvenim mrežama poznatiji kao Dva ranca - beg iz kanca, 2019. godine odlučili su se da odu na duži put sa "kartom u jednom pravcu".

Odlučili su se za Azija koja ih je oduševila. Sa svojih putovanja su na mrežama objavljivali zanimljive snimke i prikupili veliki broj pratioca zahvaljujući čemu su od putovanja počeli i da zarađuju novac.

Otisnuvši se u nepoznato shvatili su da posao od 9 do 17 sati nije jedina opcija, a na društvenim mrežama oni su sada podelili iskustva sa svojih putovanja.

Babići
Babićifoto: Instagram/dva_ranca_beg_iz_kanca

- Kišno popodne koristimo da napravimo red u ormarima, ali i u folderima pa smo tako prebacivali sadržaj sa poslednjeg putovanja, a podsetili se i nekih zanimljivih destinacija koje smo posetili u prethodnih 2-3 godine i želimo da ih podelimo sa vama, jer su definitivno promenile naše živote. Smatramo da su nas putovanja dosta promenila i da nas menjaju i dalje i negde verujemo, da svako ko putuje otvorenog srca daje prostora da upoznaje, upija, prihvata, da se menja i teži da bude bolji. Generalizacija, predrasude, strah od nepoznatog, ksenofobija su nešto što nam je misija da smanjimo u našem okruženju bilo tako što ćemo pokrenuti druge da putuju ili kroz sadržaj na sajtu i društvenim mrežama - kažu oni na Instagramu gde su naveli i države za koje kažu da si ih dosta promenile.

Evo šta kažu o državama koje su posetili.

Pakistan

"Toliko divan i topao narod, naročito na severu. Tokom 18 dana ovde smo se osećali prilično bezbedno i dobrodošlo".

Oman

"Odavde se svako vrati sa bar jednim sklopljenim prijateljstvom i na svakom koraku ovde ti pokazuju gostoprimstvo".

Uzbekistan

"Bezbedno i povoljno, ali pre svega ova destinacija nas je prijatno iznenadila svojojm čistoćom. Narod čisti ispred kuća, smeća gotovo da i nema na ulicama. Gostoprimstvo smo i ovde osetili".

Indija

"Ovo je džungla, na sve strane trgovci i prodavci, odavde nosimo mnoga loša iskustva, ali i nekoliko dobrih. Opet pomogla nam je Indija da vidimo i neke loše primere, a opet i da ne treba da generalizujemo zbog toga, jer ima zanimljivih ljudi. Iako smo posle ovog putovanja bili u fazonu nikad više, ipak bismo ponovili ovu državu, ali druge regije".

Ovo su samo neke od destinacije koje je ovaj simpatični par obišao. A njihova iskustva samo su još jedna potvrda da je u životu najbitnije - biti hrabar i jednostavno zaroniti u nove izazove.

Bonus video:

11:36

Korisne aplikacije za putovanje

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.