"Čovek je ortodoksni seljober": Srbin zakukao zbog prvog komšije, pa izazvao opšti haos - ovo samo kod nas može!
Komšije, Foto: Profimedia

GORE MREŽE!

"Čovek je ortodoksni seljober": Srbin zakukao zbog prvog komšije, pa izazvao opšti haos - ovo samo kod nas može!

Kako je objasnio u anonimnj objavi na Reditu, u mirnom gradskom naselju gde inače, kaže, žive kulturni ljudi, on se nažalost susreo sa neprekidnom bukom i haosom koji dolaze iz dvorišta njegovog prvog komšije, po njegovim rečima - "gradskog seljobera"

Objavljeno:

Jedan Srbin, nazavši sebe "očajnim" požalio se javno na internetu nakon što se našao u nemogućoj situaciji sa svojim prvim komšijom.

Kako je objasnio u anonimnj objavi na Reditu, u mirnom gradskom naselju gde inače, kaže, žive kulturni ljudi, on se nažalost susreo sa neprekidnom bukom i haosom koji dolaze iz dvorišta njegovog prvog komšije, po njegovim rečima - "gradskog seljobera".

"Živim u mirnom kraju, naselje broji oko 300 kuća. Urbanizovano je, ima dosta zelenila, ljudi gledaju svoja posla niko nikom ne smeta...Osim... Osim što sam ja baksuz koji ima prvog komšiju ortodoksnog seljobera jedinog takvog u naselju (niko drugi ne radi ništa slično) koji se doselio pre 40 godina iz obližnjeg sela. Ništa to ne bi bio problem da dotični ne kupuje neke silne drvene trupce, dovlačI u dvorište, zatim te trupce mesecima (ne danima) po malo seče motornom testerom. Ništa ni to ne bio problem da on to završi za dan-dva, pa smo mirni... Ne, on to radi skoro cele godine", piše on.

Najveći problem je taj što se sve to odvija na tri metra od njihove spavaće sobe i dnevnog boravka. A kako kaže, u nekom trenutku problem su bile i svinje koje je isti komšija baš tu držao a koje je zbog inspekcije morao da skloni.

"Nikad ni izvini nije rekao"

On se međutim umesto inspekcije i policije najpre odlučio da komšiju na kulturan način zamoli, ali to nije dalo nikakve rezultate.

"Nekoliko puta sam ga zamolio da prekine ili bar svoje aktivnosti prilagodi dobu dana kada smo na poslu, ali ne vredi. Usput je doveo neku džukelu koja po ceo dan i noć laje i cvili. I za to sam ga već nekoliko puta opominjao, ali džabe. Do sad nisam čuo od njega ni jedno "izvini komšija, rešićemo', on jednostavno nastavlja po starom", objašnjava.

Zato je u nekom trenutku zajedno sa drugim komšijama odlučio da ga prijavi, ali kako piše, ni to nije dalo nekih rezultata na duže staze.

"Samo prijave i samo po džepu"

Zamolivši ostale da ga posavetuju šta je najbolje da radi, dobio je mnogobrojne komentare.

"Samo prijave i samo po džepu, jer kad se 'tuče' po novčaniku kao da si mu familiju pobio. Snimaj, prijavi, tuži, ako ti nešto kaže opet snimi pa prijavi, da vidiš kako će da se reši to", "Ti kao da si mi komšija. Mi se pomirili sa sudbinom, živimo sa nadom da će se čovek nekad unormaliti", "Ne mogu da razumem taj stepen bezobrazluka i neosetljivosti za druge ljude, pogotovo ako su ti u neposrednoj blizini", pisali su oni.

Bonus video:

00:19

Kula Beograd zasijala u bojama trobojke

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.