Danas nigde ne krećite bez kišobrana: Pljuskovi će okovati celu Srbiju - ovaj deo zemlje je prvi na udaru
Ljudi prelaze ulicu po kiši, Foto: Nemanja Nikolić

rhmz

Danas nigde ne krećite bez kišobrana: Pljuskovi će okovati celu Srbiju - ovaj deo zemlje je prvi na udaru

U Beogradu će danas biti oblačno i malo svežije s pojavom kiše u prekidima

Objavljeno:

U većem delu Srbije će danas biti oblačno, a u Vojvodini hladnije i kišovito, dok se padavine u ostatku zemlje očekuju tokom noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Samo će na jugu i jugoistoku zemlje tokom dana biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature. Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini biti u skretanju na severni i severoistočni.

Najniža temperatura biće od šest do 15, a najviša od 13 na severozapadu Vojvodine do 27 stepeni na jugoistoku Srbije.

Nevreme/Ilustracija
Nevreme/Ilustracijafoto: Espreso

U Beogradu će danas biti oblačno i malo svežije s pojavom kiše u prekidima. Padavine se najpre očekuju ujutru, a zatim kasnije posle podne, uveče i noću, kada će doći i do pojačavanja intenziteta padavina.

Najniža temperatura biće od 13 do 15, a najviša oko 19 stepeni.

U petak će na severu i zapadu Srbije ujutru padati kiša koja će tokom dana prestati. U ostalim krajevima kasnije tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavine, u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde uz količinu padavina od 20 do 40 milimetara.

Za vikend i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi, koji će u subotu još ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni grmljavinom, ali se obilne padavine ne očekuju. Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak biće pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a od srede novo prolazno naoblačenje s kišom.

Žena sa kišobranom po kiši
Žena sa kišobranom po kišifoto: Marina Lopičić

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 3. oktobar 2024. godine: Nepovolјna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Bonus video:

00:30

Nevreme u Beogradu 1

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.