Mali Matija otišao sa tatom došao na mesto gde je bio njegov vrtić: Vatra gutala sve pred sobom, tužan prizor! FOTO
Mali Matija sa tatom, Foto: RINA

vatrena stihija

Mali Matija otišao sa tatom došao na mesto gde je bio njegov vrtić: Vatra gutala sve pred sobom, tužan prizor! FOTO

Najvažnije od svega što je u trenutku izbijanja požara objekat bio prazan, jer su i deca i zaposleni izašli napolje

Objavljeno: 11:42h

Na mestu sa kog se svakog jutra čula vesela dečja graja sada je ostalo samo zgarište. Vatra je u potpunosti progutala objekat vrtića „Sunce“ u milanovačkom naselju Nevade. Meštani kažu da je požar izgledao zastrašujuće.

- Ogroman dim je bio, videli smo da dolazi iz vrtića, ali smo mislili da gori sve okolo i da će se teško ugasiti, kaže za RINU Stefan Solujić otac mališana koji idu upravo u ovaj vrtić.

Sa njim je na mesto gde je bio objekat vrtića došao i četvorogodišnji Matija, koji iako mali nije mogao da sakrije tugu što je njegov drugi dom nestao.

- Ostao je jedino parkić ali tobogan nam je izgoreo. Meni su unutra ostale patofnice, kaže dečje iskreno mali Matija Solujić.

1 / 5 Foto: RINA

Najvažnije od svega što je u trenutku izbijanja požara objekat bio prazan, jer su i deca i zaposleni izašli napolje, a sreća u nesreći je to što se novi vrtić već gradi. Sada će radovi na tom objektu biti ubačeni u petu brzinu.

- U vrtić koji je izgoreo išlo je 139 mališana, mi smo već razgovarali sa izvođačima radova na izgradnji novog vrtića da se čitav proces maksimalno ubrza kako bi se što pre završio. On ima kapacitet da primi 250 dece. Do tada svi mališani koji su išli vrtić koji je izgoreo biće raspoređeni u druge objekte i biće obezbeđen njihov boravak, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Kada su spasilačke ekipe po prijavi stigle na lice mesta, požar je zatečen u razbuktaloj fazi, zapalio se montažni objekat iz 1981. godine koji je bio od lako zapaljivih materijala. Stoga, kad su vatrogasne ekipe stigle spasa nije bilo, važno je bilo samo lokalizovati vatru da se ne proširi na novu zgradu vrtića koja se gradi pored kao i na obližnje kuće.

U gašenju požara učestvovali su pripadnici vatrogasnih jedinica iz Gornjeg Milanovca i Čačka, kao i zaposleni u JKP i pripadnici Vojske Srbije.

Bonus video:

00:08

GORI AUTO KOD STOP ŠOPA Vozilo u potpunosti zahvatila vatra

(Espreso/RINA/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.