Danas na snazi žuti meteo alarm: Vodostaji na Dunavu biće u porastu, od ovog datuma se očekuje vrh talasa
Pljusak, Foto: Zorana Jevtić, vremeradar.rs

vremenska prognoza

Danas na snazi žuti meteo alarm: Vodostaji na Dunavu biće u porastu, od ovog datuma se očekuje vrh talasa

Za vikend i u ponedelјak jutra hladna, u toku dana pretežno sunčano i toplo

Objavljeno: 08:35h

U Srbiji će danas ujutro biti hladno, a po kotlinama i visoravnima na jugozapadu i jugu zemlje mestimično magla ili niska oblačnost, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, najniža temperatura će se kretati od šest stepeni do 13, a najviša od d 21 do 25 stepeni. Na jugu i jugozapadu očekuje se više oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova.

U Beogradu će ujutro biti hladno a u toku dana pretežno sunčano i malo toplije. Duvaće slab do umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 10 do 13 stepeni, a najviša oko 24 stepena.

Hidrološko upozorenje

1 / 4 Foto: Printscreen/RHMZ

"Na Dunavu narednih dana vodostaji će biti u porastu. Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava očekuje se: kod Apatina 20. septembra, kod Novog Sada 21. septembra, a kod Bogojeva i Bačke Palanke 22. septembra sa tendencijom dalјeg porasta. Vrh talasa kod Bezdana očekuje se 25. septembra, a kod Novog Sada 27/28. septembra ispod granica vanredne od poplava", upozorio je RHMZ.

Vreme narednih dana

"Za vikend i u ponedelјak (21 - 23. septembar) jutra hladna, u toku dana pretežno sunčano i toplo. U utorak (24.09.) posle podne i uveče, kao i u sredu (25. septembar) promenlјivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog magle, a ovo upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

04:36

U JEDNOM DANU ĆE PASTI VIŠE KIŠE OD MESEČNOG PROSEKA! Evo kakvo vreme nam septembar donosi: Na snazi najviši stepen upozorenja

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.