Danas nigde ne krećite bez kišobrana: Najavljene obilne padavine i olujni vetar, stiže i sneg!
Nevreme, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vremenska prognoza

Danas nigde ne krećite bez kišobrana: Najavljene obilne padavine i olujni vetar, stiže i sneg!

Detaljna vremenska prognoza u nedelju, 15. septembra 2024.

Objavljeno:

U Srbiji danas će biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će biti intenzivni uveče i tokom noći u Banatu i Braničevskom okrugu, a na planinama sneg.

Vetar umeren i jak, a na severu i zapadu i sa udarima olujne jačine, severozapadni i zapadni, dok će samo još ujutru i pre podne u Banatu i istočnoj Srbiji duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Nevreme
Nevremefoto: Beta / Emil Vas

Najniža temperatura od sedam stepeni do 11, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Danas se na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 milimetra po metru kvadratnom za samo 24 časa, a na području Banata i Braničevskog okruga i preko 40 milimetra, dok će na području Vojvodine i zapadne Srbije duvati jak severozapadni vetar, koji će imati udare olujne jačine.

U Beogradu sutra oblačno i hladno povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, ujutru i pre podne jugozapadni, a od sredine dana u skretanju na severozapadni pravac.

Najniža temperatura od devet stepeni do 11, a najviša dnevna oko 14 stepena Celzijusa.

Jesen
Jesenfoto: Beta Dragan Gojić

U Srbiji u sledećih sedam dana oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama sa susnežicom i snegom. Dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra.

Od utorka promenljivo oblačno, postepeno toplije, sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova.

U Beogradu sledeće nedelje ;u ponedeljak oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, a dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra.

Od utorka promenljivo sa sunčanim periodima i postepeno toplije, ali povremeno i sa uslovima za pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska na širem području grada.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 15. septembar 2024. godine

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike izazvaće sutra uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i respiratornim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje zbog temperature vazduha znatno ispod proseka za ovaj period godine.

Bonus video:

01:14

JESEN DONOSI BOLOVE U KOSTIMA, PA ČAK I DEPRESIJU Nada Macura savetuje: Bakterije i virusi žele da prežive pa ulaze u nas!

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.