U Srbiju stiže ciklon Boris koji danima hara Evropom! Ovaj deo zemlje biće u njegovom oku, to samo znači... (FOTO)
Padavine, Foto: Zorana Jevtić, vremeradar.rs

spremite se na haos

U Srbiju stiže ciklon Boris koji danima hara Evropom! Ovaj deo zemlje biće u njegovom oku, to samo znači... (FOTO)

Meteorolog amater Ivan Ristić objavio je upozorenje na svom Fejsbuk profilu u kom je naveo da ozloglašeni ciklon sutra dolazi u Srbiju

Objavljeno:

Ciklon Boris već nekoliko dana hara Evropom, a meteorolog amater Ivan Ristić upravo je objavio upozorenje da sutra dolazi u Srbiju! Ovaj ciklon doneo je ogromnu štetu i komšijama Hrvatima, gde su sa jedne strane zemlje zabeležene pijavice, a sa druge sneg. Na najvećem udaru ciklona Boris naći će se Poljska, Češka, Slovačka, Austrija i Hrvatska, a značajne padavine se očekuju i u Srbiji na koje je naš Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) već upozorio.

Meteorolog amater Ivan Ristić objavio je upozorenje na svom Fejsbuk profilu u kom je naveo da ozloglašeni ciklon sutra dolazi u Srbiju.

"UPOZORENJE!!! Sutra ciklon BORIS dolazi kod nas, Vojvodina će biti u njegovom oku to jest centru. Biće vetrovito i kišovito. Udare vetra je teško proceniti sada trenutno jer su u oku ciklona nešto slabiji nego na periferiji", napisao je Ristić.

On je podelio i mape na kojima se vidi nešto drugačije kretanje kiše nego što je to inače slučaj. Oko ponoći na mapama je prisutno nešto što podseća na vrtlog, a unutar njega stoji čak i ljubičasta boja koja predstavlja obilne padavine.

Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji, u ponoć
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji, u ponoćfoto: Printscreen/Facebook/Ivan Risic
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji u 6 sati
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji u 6 satifoto: Printscreen/Facebook/Ivan Risic
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji u 12 sati
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji u 12 satifoto: Printscreen/Facebook/Ivan Risic
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji u 18 sati
Mapa kretanja ciklona Boris po Srbiji u 18 satifoto: Printscreen/Facebook/Ivan Risic

Prema predviđanjima Ilmetea, ciklon bi u 6 ujutru već trebalo da zahvati Vojvodinu, dok će se oko podneva proširiti i na ostale delove zemlje.

Krajem dana, jačina padavina trebalo bi da oslabi.

RHMZ izdao niz upozorenja

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je niz upozorenja za danas i sutra zbog obilnih padavina i olujnih udara vetra.

"Večeras, u toku noći ka nedelјi (14/15.09.), kao i u nedelјu (15.09.) na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 mm za period od 24 -36 h, a na području Banata i Braničevskog okruga, lokalno i preko 40 mm", stoji u poslednjem upozorenju RHMZ od 10 sati.

Oni dodaju da će danas krajem krajem dana i u toku noći ka nedelјi (14/15.09.) na području Vojvodine i zapadne Srbije duvati jak severozapadni vetar, koji će u nedelјu (15.09.) imati udare olujne jačine.

Upozorenje na obilne padavine važi i na teritoriji Beograda.

Danas će biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima uz umeren i jak severozapadni i zapadni vetar.

Dnevna temperatura od 13 na severozapadu do 18 °C na jugoistoku i istoku zemlјe.

Krajem dana očekuje se intenziviranje padavina prvo u Vojvodini, a potom u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na području Beograda. U Beogradu danas oblačno i hladno, povremeno sa kišom.

Hladno vreme i kiša zadržavaju se i u ponedeljak

Hladno vreme s kišom zadržaće se i sutra i u ponedelјak, a maksimalne temperature biće od 11 do 18 stepeni.

Intenzivnija kiša očekuje se večeras u Vojvodini, sutra i u zapadnoj i centralnoj Srbiji a tokom noći ka ponedelјku u Banatu i Braničevskom okrugu. Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, u nedelјu (15.09.) u Vojvodini i sa udarima olujne jačine.

Od utorka (17.09.) postepeni manji porast dnevnih temperatura.

Bonus video:

00:05

Nevreme u Beogradu

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.