"Pogledam ga, a njemu ruka preko očiju i jeca": Srpkinja slomljena zbog priče nepoznatog čoveka kojeg je srela
Beograd, Foto: Espreso

neočekivani susret

"Pogledam ga, a njemu ruka preko očiju i jeca": Srpkinja slomljena zbog priče nepoznatog čoveka kojeg je srela

Srpkinja naletela na nepoznatog čoveka na ulici pa njegovom potresnom pričom rasplakala Srbiju

Objavljeno:

U svakodnevnoj brzini i često neosetljivom svetu, ponekad se jave trenuci koji nas podsećaju na pravu vrednost ljudske empatije i solidarnosti i takvi trenuci često ostavljaju dubok utisak na nas.

Jedna takva dirljiva situacija dogodila se nedavno na jednom parkingu u Srbiji, kada je slučajna prolaznica naletela na muškarca sa teškom dijagnozom raka i sa njim, zbog njegovog priznanja zajedno plakala. Kako je žena koja se na Iks mreži predstavlja kao "Darling" napisala, ovaj slučajni susret ju je obeležio.

Njenu objavu prenosimo u celosti.

"Parkiram se, otvoren prozor, cigareta u ruci. Iz auta do mene čovek kroz šapat izgovara: 'Bacite to.' Pogledam ga, on nastavlja: 'Ja sam dobio rak, čekam cevi i rupu u grlu."

Sedim, nema sa cigaretom. Uzimam stvari, izlazim, pogledam ga – okrenuta glava na drugu stranu, ruka preko očiju, jeca. 'Eee, ne, ne,' izgovaram, izlazim, otvaram njegova vrata. 'Dođite' kažem. Izlazi i on, stojimo i grlimo se. Čovek plače i samo ponavlja: 'Bacite to.'

Niti ja umem da kažem prave reči, niti on može preko ovoga da izgovori.

'Bićete dobro. Srce vam je tu i glava je na ramenima... kada se sledeći put sretnemo. Isto ćemo ovako da se izgrlimo' kažem ja. Nasmejao se. 'Učinili ste dobro delo, dalje je na meni' kažem. I eto ti slučajni prolaznici koji nas obeleže. Biće on dobro. Svi vi koji se borite sa rakom, ogroman zagrljaj i podrška", napisala je ona.

"Koliko jačine ima u tom jecaju"

Objava je dirnula mnoge, koji su u komentarima mogli samo da izraze zahvalnost ženi za njen divan gest, kao i da pohvale čoveka koji je u najvećoj ranjivosti pokazao brigu prema drugome.Takođe, otkrili su koliko je njima samima duvan štetio.

"Kad bi znali koliko je teško u tim trenucima nekome reći da ste tu gde ste, znali bi koliko jačine ima u tom jecaju. Bravo za njegovu ali i tvoju hrabrost", "Bravo za gospodina, slažem se sa njim! Moj najdraži prijatelj, drug, kao član porodice, rak pluća, rekao mi grudni hirurg klasični pušački. Kad ga je zabolelo i otišao kod dr, metastaze mu preplavile kosti. Ali cigaretu nije nikada ostavio. Mnogo sam besna", "Prestala sam da pušim pre sedam godina. Imala sam rak štitne, veše pre operacije sam ugasila zadnju cigaretu i rekla nikad više .Sada sam dobro", pisali su oni.

Bonus video:

05:47

DA LI BISTE PREŠLI NA ELEKTRIČNE CIGARETE ILI ZAUVEK OSTAVILI PUŠENJE? Olček: Ovi proizvodi smanjuju rizik, ali NISU BEZ NJEGA!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.