Vojnici dobili medalje UN: Vojska Srbije uspešno završila mirovnu operaciju u Libanu
Vojska Srbije, Foto: Petar Aleksić

šest meseci bili angažovani na zadacima

Vojnici dobili medalje UN: Vojska Srbije uspešno završila mirovnu operaciju u Libanu

Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2010. godine

Objavljeno:

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku koja je učestvovala u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratila se u Republiku Srbiju nakon uspešnog završetka svog angažovanja.

Reč je o vodu za zaštitu snaga koji je prethodnih šest meseci bio angažovan na zadacima obezbeđenja baze u kojoj je smešten italijanski kontingent mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.

U složenim bezbednosnim uslovima ova jedinica je zadatke izvršavala profesionalno i odgovorno, ponosno predstavljajući svoju vojsku i državu, a zamenio ju je vod Vojske Srbije, takođe iz Komande za obuku, koji je u zonu operacije upućen početkom meseca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zamena srpskog voda za zaštitu snaga formalno je izvršena ove nedelje u bazi Ujedinjenih nacija u Libanu, uz prisustvo ambasadora Republike Srbije u ovoj bliskoistočnoj zemlji Milana Trojanovića i komandanta sektora Zapad brigadnog generala Oružanih snaga Italije Stefana Mesine.

Vojska Srbije
Vojska Srbijefoto: Ministarstvo odbrane

Na ceremoniji održanoj tim povodom pripadnicima Vojske Srbije uručene su medalje Ujedinjenih nacija za uspešno učešće u misiji.

Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2010. godine, a osim voda za zaštitu snaga, u ovoj operaciji su angažovani i pešadijska četa, štabni oficiri u komandi misije i grupa specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu.

Bonus video:

03:10

Srpska vojska je u Veliki rat ušla kao umorna, ali veoma iskusna Istoričari izneli detalje Cerske bitke: Ovako smo se odbranili

(Espreso/Agencije/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.