Tegla ajvara u septembru košta 1.000 dinara, a u oktobru sledi novo poskupljenje: Cena paprike otišla u nebesa!
Ajvar, Foto: Profimedia

papreno

Tegla ajvara u septembru košta 1.000 dinara, a u oktobru sledi novo poskupljenje: Cena paprike otišla u nebesa!

Tegla gotovog ajvara kod domaćih proizvođača košta od 800 do 1.000 dinara!

Objavljeno:

Sa prvim septembarskim danima počinje sezona pripreme zimnice koja ove godine skupo košta. Večita dilema ogromnog broja građana je da li je isplativije napraviti zimnicu ili je kupiti s obzirom na to da je ovogodišnja cena paprike po kilogramu ide do 200 dinara, a ni ostalo povrće nije jeftino zbog ovogodišnje suše. Popularna vrsta "makendoke" od koje se pravi domaći ajvar košta od 200 dinara po kilogramu.

Ajvar
foto: RINA

Trenutna cena ajvara je niža od prošlogodišnje kada je tegla u oktobru koštala do 1.500 dinara na pijaci. Domaći proizvođači ovog popularnog srpskog specijaliteta za sada drže cenu do 1.000 dinara, a kod većine njih je 800. U Leskovcu koji je poznat po ovom specijalitetu isključivo od mlevene ili cepkane paprike tegla košta od 800 do 900 dinara.

Ajvar
foto: Profimedia

Na društvenim mrežama uveliko se polemiše o ovim cenama. Sudeći po reakcijama mnogima je ovaj iznos skup, dok pak oni koji ga prave smatraju da bi trebalo da bude još skuplji i da tegla može da košta i do 2.000 dinara.

- Cena će u oktobru sigurno biti veća - najavljuje Leskovčanka koja se bavi prodajom ajvara.

1 / 13 Foto: Bakina kuhinja

S druge strane tegla ajvara od 530 grama trenutno u marketu košta od 500 do 1.000 dinara što je u poređenju sa domaćim proizvodom znatno skuplje.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.