Vuk letovao u rajskom letovalištu: Tirkizna voda, plaže kao iz sna, a onda je uporedio cene sa onima iz Beograda
Portugal, Foto: EPA-EFE/LUIS FORRA

šta vi mislite?

Vuk letovao u rajskom letovalištu: Tirkizna voda, plaže kao iz sna, a onda je uporedio cene sa onima iz Beograda

Beograđanin Vuk letovao je u Portugalu, a cene u kafićima i marketima, gotovo su identične kao u Srbiji

Objavljeno:

Beograđanin Vuk E.vratio se sa letovanja iz Portugala, preciznije Porta, grada na severu ove zemlje, gde je bio sa porodicom, a jedan od utisaka koje je doneo u Srbiju svakako su cene.

“Čini mi se da sam neke stvari tamo plaćao osetno jeftinije nego ovde, mada nisam baš detaljno poredio”, priča Vuk.

Kapućino na poznatom šetalištu košta tri evra, dok je čisti voćni sok od pomorandže 2,5. Račun za Vuka, njegovu suprugu i sina iznosio je, dakle, za dve kafe i sok – 8,5 evra. Dalje, Vuk je pojeo tart od badema, a to ga je koštalo 2,8 evra, dakle oko 300 dinara, što ga je posebno iznenadilo, s obzirom na to da su kolači u beogradskim kafićima uglavnom skuplji.

Što se tiče “konkretne” hrane, Vuk i njegova porodica odlučili su se za večeru u piceriji. Porudžbina je izgledala ovako: pica sa kulenom, dve porcije pilećih medaljona, dve porcije pomfrita, dve limenke gaziranog soka bez šećera i jedan sok od jabuke. Račun, tačno 40 evra.

“Za taj novac u Beogradu verovatno mogu da se pojedu isti obroci, ali ponoviću, u sezoni, na poznatoj turističkoj destinaciji plaćam večeru isto kao i u Beogradu”, kaže sagovornik.

Portugal
foto: Profimedia

Druge večeri, Vuk je ponovo došao na popularno šetalište, a odabrao su da jede u kiosku tradicionalne portugalske hrane.

Naručio je dve vrste sendviča sa svinjetinom i sirom, porciju pomfrita i gazirani sok. Sve ga je izašlo 23,4 evra, što bi bilo oko 2.700 dinara. Što se tiče cena u prodavnici, pola litre piva u limenci platio je 1,33 evra, paket jaja 2,51, veknu integralnog hleba 1,33, limenku gaziranog soka 0,84, feta sir 3,49, pakovanje biskvita 1,19…

Portugal
foto: Profimedia

Prosečna plata u Portugalu, zemlji za koju njeni stanovnici vole da kažu da je jedna od najsiromašnijih u Evropskoj uniji, je viša, pa iznosi preko 1.200 evra, odnosno 140.000 dinara. Minimalna zarada u Portugalu je 760 evra.

Bonus video:

04:13

NJEGOVO SVEDOČENJE NA SUĐENJU BELIVUKU JE KLJUČNO, ON O TOME SVE ZNA! Bivši načelnik BIE o važnosti svedoka saradnika

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.