Srbin napao lekara u Domu zdravlja zbog žene: Zahtevala pregled, a kada nije mogao da je primi doživeo salvu uvreda
Foto: Nebojša Mandić

sramota

Srbin napao lekara u Domu zdravlja zbog žene: Zahtevala pregled, a kada nije mogao da je primi doživeo salvu uvreda

Zbog velikog obima posla, nisam u stanju da primim neograničen broj pacijenata

Objavljeno:

Nedavna neprijatna situacija u jednoj bolnici u Srbiji uzburkala je javnost kada je nepoznati muškarac upao u ordinaciju i verbalno napao doktora zbog potpuno banalnog razloga.

Kako je u anonimnoj objavi na Reditu lekar opisao, uprkos odličnom odnosu s većinom pacijenata, nedavno je doživeo potresnu situaciju kada je suprug jedne pacijentkinje upao u njegovu ordinaciju, besno ga vređajući zbog nemogućnosti prijema.

"Radim kao lekar u domu zdravlja, do sada nikada nije bilo nikakvih incidenata, stvarno korektan odnos sa pacijentima, čak sa većinom i više nego korektan. Zbog velikog obima posla, nisam u stanju da primim neograničen broj pacijenata i negde mora da se povuče linija i da se završi prijem za taj dan.

U međuvremenu uleće jedna pacijentkinja i zahteva da bude primljena da bi dobila uput za laboratoriju, objašnjeno da ne može, jer nema se vremena i da dođe sutra. Pola sata nakon toga na moja vrata od ordinacije bez ikakvog kucanja uleće čovek, suprug od te pacijentkinje, i počinje najgore da me vređa bez prekida jedno 2-3 minuta. Nažalost od stanja šoka ne mogu da se setim svih psovki, ali nekih se sećam. Nije hteo da napusti objekat kada mu je rečeno, pa je sestra pozvala policiju. Nakon toga i još par uvreda, prvobitno je rekao da će da sačeka policiju, ali potom ipak odlučuje da izađe i nestane", napisao je doktor a onda dodatno upitao ostale korisnike pomenute mreže:

Dom zdravlja
foto: Aleksandar Jovanović Cile, Ilustracija

"Da li ja imam pravo ovog čoveka da tužim za uvredu ili tako nešto, tj. da li bi ta tužba imala efekta? Od svedoka tu imam dve medicinske sestre koje su svemu prisustvovale. Nije mi do novca, čak bih taj novac prosledio u dobrotvorne svrhe, ali želim da se 'sto*a' opameti, a to će najlakše kada se udari po džepu".

"Samo po džepu!"

Mnogi su ga savetovali da svakako prijavi incident i pokrene pravni postupak protiv agresivnog muškarca.

"Obavezno tužba za povredu ugleda i časti. Kad plati jedno 200 hiljada dinara na ime naknade štete i još stotinjak hiljada sudskih troškova, možda se malo prizemlji. Samo po džepu!", "Molim te uradi nešto povodom ovoga. Dokle god niko ne dira ovakve ljude oni misle da mogu da zlostavljaju i maltretiraju sve oko sebe bez posledica", pisali su mu oni.

Bonus video:

35:44

CENTRALNI DNEVNIK 06.09.2024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.