Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom: Da li je prava jesen pred vratima?
Pljusak / Ilustracija, Foto: Zorana Jeftić

RHMZ

Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom: Da li je prava jesen pred vratima?

U nedelju se očekuje pretežno sunčano vreme

Objavljeno:

U Srbiji danas promenjivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima sa kratkim lokolanim pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, u košavskom povremeno i jak. Najniža temperatura kretaće se od 15 stepeni do 21 stepen, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

U Beogradupromenjivo oblačno te je u pojedinim delovima grada posle podne moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar dok će najniža temperatura biti oko 21 stepen a najviša dnevna oko 31.

U nedelju se očekuje pretežno sunčano vreme. Sledeće sedmice promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U nedelju i ponedeljak u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar (košava).

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 7. septembar:

Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe kod kardio i cerebrovaskularnih bolesnika, kao i kod astmatičara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, glavobolјe i promenlјivog raspoloženja. U saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije/Prenela:A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.