Vreo septembar, meteoalarmi uveliko popaljeni: RHMZ objavio kakvo vreme nas sutra čeka
Vrućina, Foto: Zorana Jevtić, Beta Saša Đorđević, Beta Dragan Gojić, Wikipedia

Nova najava RHMZ

Vreo septembar, meteoalarmi uveliko popaljeni: RHMZ objavio kakvo vreme nas sutra čeka

Bačka, Banat i Pomoravlje su područja sa narandžastim meteoalarmom, u kojima se upozorava na ekstremno visoke temperature

Objavljeno:

Kako je Republički hidrometeorološki zavod najavio, tropski dani nastavljaju se i u prvoj dekadi septembra. Od 1. do 5. septembra, maksimalna temperatura biće od 31 do 36 stepeni, a od 6. septembra od 30 do 33 stepena. U većini mesta biće pretežno sunčano, a sredinom dana i posle podne (uz lokalni razvoj oblačnosti) i dalje će biti uslova za kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

Oblačni razvoji biće češći na istoku i jugu Srbije, kao i u planinskim predelima, dok se u ostalim krajevima mogu inicirati kao veoma retka (izolovana) pojava.

U nedelju popaljeni meteoalarmi

Kako je istaknuto na sajtu RHMZ-a na većem delu teritorije naše zemlje u nedelju će biti upaljen žuti meteoalarm koji se odnosi na visoke temperature i opisuje se kao vreme koje može biti potencijalno opasno, dok se na Kosovu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji očekuje i pojava grmljavine.

prognoza
foto: RHMZ / screenshot

Meteoalarm za 1.9.2024.

Bačka, Banat i Pomoravlje su područja sa narandžastim meteoalarmom, u kojima se upozorava na ekstremno visoke temperature.

Bonus video:

09:25

Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.