Genijalac iz Kruševca upisao 2 fakulteta: Tadija nije mogao da se odluči, studije planira da nastavi u inostranstvu
Tadija Jelesijević, Foto: Prva/Printscreen

svaka čast!

Genijalac iz Kruševca upisao 2 fakulteta: Tadija nije mogao da se odluči, studije planira da nastavi u inostranstvu

Tadija je otkrio kada je shvatio da je matematika, a kasnije i fizika, njegove velika ljubav

Objavljeno:

Mladi matematičari i fizičari ponovo su osvetleli obraz naše zemlje i sa Međunarodne olimpijade iz fizike u Iranu doneli pet medalja.

U timu od pet učesnika bio je gimnazijalac iz Kruševca, Tadija Jelesijević, koji ljubav prema matematici i fizici, gaji od najranijih dana.

Tadija je u razgovoru za TV Prva otkrio kada je otkrio da je matematika, a kasnije i fizika, njegove velika ljubav.

- Pa meni je to bilo jasno negde od samog početka. Od kako sam krenuo u osnovnu školu voleo sam matematiku i onda je kasnije fizika došla tu sasvim prirodno i to se sve posle nastavilo. Mene generalno najviše interesuje savremena teorijska fizika, u okviru nje možda relativistička fizika, koja je fizika 20. veka i koja je zaista potpuno promenila način na koji mi vidimo sam prostor i vreme i zbog toga mi je najzanimljivija - priznao je mladi genijalac, a kako nije mogao da se odluči između matematike i fizike, upisuje ni manje ni više nego oba fakulteta.

1 / 4 Foto: Prva/Printscreen

- Mislim da je to najbolji izbor trenutno za mene, jer mi pruža uvid u sve ono što me trenutno interesuje i mislim da će mi pružiti zaista kvalitetno obrazovanje, a svoje studije bih svakako nastavio u inostranstvu, jer želim da vidim kako stvari tamo funkcionišu - rekao je Tadija.

Bonus video:

03:13

SRBIJA UZELA ZLATNU I SREBRNU MEDALJU NA OLIMPIJADI IZ FIZIKE! Nagrađeni gimnazijalac otkrio je detalje sa takmičenja u Estoniji

(Espreso/ Prva/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.