Milan za 13 dana biciklom iz Kopenhagena stigao u Beograd: Imao plemeniti cilj pred sobom, prešao 5 zemalja (FOTO)
Milan Bojić, Foto: Bojic Milan / Facebook

svaka čast!

Milan za 13 dana biciklom iz Kopenhagena stigao u Beograd: Imao plemeniti cilj pred sobom, prešao 5 zemalja (FOTO)

Milan je 24. jula ušao u Srbiju a onda 25. jula stigao i u Beograd

Objavljeno:

"Moja humanitarna vožnja je završena 25. jula u Beogradu i bilo je stvarno jedno veliko životno iskustvo!", napisao je Milan Bojić (39) na Fejsbuku nakon što je 12. jula krenuo u epsku biciklističku avanturu koja obuhvata pet zemalja i skoro 2.000 kilometara iz Kopenhagena u Danskoj do Beograda.

Na ovaj poduhvat, rođeni Beograđanin koji se pre nekoliko godina preselio u grad biciklista odlučio se kako bi prikupio sredstva za dečije predškolske ustanove kroz Fondaciju Novak Đoković i na taj način omogućio pružanje boljih uslova deci u Srbiji za obrazovanje i razvoj u ranom detinjstvu.

"Kao 39-godišnji porodičan čovek, oduvek sam sanjao da krenem na takvo putovanje. Ove godine sam odlučio da to ostvarim i izabrao Beograd, grad svog rođenja i gde sam živeo sa porodicom do pre dve godine kada smo se preselili u Kopenhagen, grad biciklista", rekao je Milan za Fondaciju onda kada je kretao na svoj put uz pouzdanog partnera - bicikl pa dodao:

"Nije svako dete u Srbiji u prilici da pohađa bilo kakav program ranog uzrasta. A ove godine su najuticajnije godine u razvoju deteta".

"Hvala svima"

Milan je potom 24. jula ušao u Srbiju a onda 25. jula stigao i u Beograd.

"Što se tiče sakupljenog novca - donacija za vrtiće i razvoj vrtića i predškolskih ustanova mogu reći da je sakupljeno pola od planiranog iznosa ali je još uvek otvoreno za uplate!

Hvala svima koji su praćenjem, deljenjem i donacijama pomogli ovu akciju i nadam se da ću uskoro biti u prilici da na sličan način podržim neki humanitarni događaj", zaključio je Milan.

Bonus video:

00:10

BICIKLISTA NA KONJARNIKU IMAO VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Izbegao smrt 2 puta za nekoliko sekundi

(Espreso/ Blic/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.