Srbi besni zbog girosa: Cene drastično skočile, pravi luksuz! "Gde god da smo pitali, nije bio ispod 18 evra!"
Giros, Foto: Profimedia

cene

Srbi besni zbog girosa: Cene drastično skočile, pravi luksuz! "Gde god da smo pitali, nije bio ispod 18 evra!"

Ipak, ako letujete na nešto ekskluzivnijim grčkim destinacijama, toliko bi mogla da vas košta samo jedna giros pita!

Objavljeno:

Koliko girosa je dovoljno da pojedemo na letovanju u Grčkoj da ih ne bismo bili željni preko ostatka godine? Jedan dnevno? Dva? Jedan u par dana? Deluje da uživanje u najpoznatijem grčkom specijalitetu više ne određuje želja i ješnost turista, već debljina novčanika, budući da su cene girosa ove godine znatno više nego ranijih.

Kako javljaju turisti koji letuju u Grčkoj, u jeku sezone ovaj specijalitet u fast fudu na ulici može da se nađe za oko 4 evra, a cene variraju od 5, čak do 6 i po evra (što je 760 dinara) i to samo za jednu osobu.

Znači, za četvoročlanu porodicu za samo jedan obrok, u najboljem slučaju, potrebno je izdvojiti 16 evra.

Ipak, ako letujete na nešto ekskluzivnijim grčkim destinacijama, toliko bi mogla da vas košta samo jedna giros pita!

Mnogima i 5 evra skupo, a ovde košta čak 18

To je pokazala nedavna diskusija, kada je jedna članica grupe "Grčka info" zamolila ostale da otkriju koliko su najviše platili giros pitu ove godine. I kako su pokazali komentari, mnogima je cena od 4 ili 5 evra visoka, imajući u vidu veličinu i kvalitet porcije.

"Plaćala sam ovih dana u rasponu od 4,3 do 4,5, a onda nabasam u Skala Potamia na Tasosu za 6 evra prosečne veličine i osrednjeg kvaliteta sa malo girosa i gomilom pomfrita", "3,50 Paralija", "4,5 evra Skijatos, 3,80 evra Kala Nera", "7,5 Zakintos", "4,5 Kalitea", nizali su se odgovori u komentarima.

Međutim, najveću pažnju privukao je komentar jedne članice koja tvrdi da je isti specijalitet na ostrvu Santorini platila čak 18 evra!

"Bilo koji restoran da smo pitali nije ispod 18 evra bilo", piše ona, ističući da je cena ista za giros pitu i porciju girosa u tavernama i restoranima. Dodaje da je na istom mestu cena flaše piva čak 6 evra.

Obrok za dvoje 36 evra, bez pića

Imajući u vidu ovu tvrdnju, računica kaže da obrok za dvoje na Santoriniju izađe 36 evra, i to bez pića.

Kako bilo, reč je o ostrvu koja su po pravilu skuplja od kontinentalnog dela, pa nije iznenađujuće što su cene najpoznatijeg grčkog specijaliteta tolike, ali svakako deluje da smo ove godine morali dobro da "pretresemo" budžet za letovanje i razmislimo koja opcija nam je najisplativija kada je hrana u pitanju.

Bonus video:

05:15

BRZE VESTI 26.08.2024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.