Najnovije upozorenje RHMZ: U ovim delovima Srbije biće paklenih vrućina!
Foto: Zorana Jevtić, Beta Saša Đorđević, Beta Dragan Gojić, Wikipedia

Najnovije upozorenje RHMZ: U ovim delovima Srbije biće paklenih vrućina!

Objavljeno: 22:30h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na visoke temperature za područje Srbije u naredna dva dana.

- Sutra i prekosutra (25. - 26.08.) veoma toplo, pa se u većini mesta najviša dnevna temperatura očekuje u intervalu od 33 do 37 °S - navodi se u RHMZ upozorenju.

Upozorenje za Beograd

Meteorolozi su upozorili i na visoke temperature na području Beograda.

"Sutra i prekosutra (25. - 26.08.) veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom oko 36 stepeni", navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U celoj Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

Sutra, ali i prekosutra će na teritoriji cele Srbije biti na snazi narandžasti meteoalarm, koji ukazuje na opasno vreme.

Narandžasti meteoalarm - Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Početkom sledeće sedmice porast temperature

Podsetimo, sutra, kao i početkom sledeće sedmice očekuje se postepen porast temperature, pa se najviša dnevna temperatura očekuje u većini mesta od 33 do 37 stepeni Celzijusovih, saopštili su ranije iz RHMZ-a.

Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti.

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.