Nova SMS prevara kruži Srbijom: Nikako ne otvarajte ovaj link, akovam stigle, zaobiđite ga u širokom luku
Mobilni telefon, Foto: Stock

obratite pažnju!

Nova SMS prevara kruži Srbijom: Nikako ne otvarajte ovaj link, akovam stigle, zaobiđite ga u širokom luku

Naši čitaoci su podelili nove SMS poruke koje stižu na lične brojeve telefona. I dok se poruke razlikuju u nijansama, prevara je uvek ista

Objavljeno:

Svako malo se pojavi nova SMS prevara u Srbiji, dok prevaranti pronalaze nove načine da prevare i iznude nasumične građane. Iako se građani upozoravaju da ne ulaze na poslate linkove, kao jedan od ključnih saveta je — ne nasedajte i ne ostavljajte svoje lične podatke.

Naši čitaoci su podelili nove SMS poruke koje stižu na lične brojeve telefona. I dok se poruke razlikuju u nijansama, prevara je uvek ista.

- Vaš paket je stigao u poštu, dva puta smo ga isporučili bezuspešno, ažurirajte podatke o adresi. U suprotnom, paket će biti vraćen - navodi se čitko u poruci, uredno napisanoj na ćirilici i bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Poruka
Porukafoto: Printscreen

Bez grešaka, ali...

Čini se da su prevaranti pronašli foru kako da približe svoje prevare u porukama, ali vešto oko može videti da je poruka poslata sa broja koji nije povezan sa brojevima u Srbiji, kao ni sa brojevima pošte.

- Otvorite vezu direktno ili kopirajte vezu u svoj mobili pretraživač - dodaje se ispod linka koji ne smete otvarati, gde se vidi da su prevaranti izveštili i korišćenje ćirilice bez greške.

Kao i uvek, savet je da neproverene linkove ne otvarate i još bitnije — nikakve lične podatke ne ostavljate ukoliko niste sigurni. Ukoliko vam stigne poruka od Pošte Srbije — takve poruke su potpisane, a još češće poslate na Viber i Whatsapp aplikacije.

Uglavnom će vam duž "procesa regrutacije" ili tražiti lična dokumenta ili račune i brojeve sa vaše platne ili kreditne kartice, te ni u kom slučaju ne smete iste da im ostavite.

Bonus video:

00:37

Policija u Mladenovcu i Topoli zaplenila oko 20 kilograma marihuane i uhapsila sedam osoba

(Espreso/Blic/Marija Sušić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.