Ivana se vratila sa Krita, pa doživela šok! Kada je videla svoje podvodne snimke, primetila je nešto strašno!
Podvodni snimak, Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

jezivo!

Ivana se vratila sa Krita, pa doživela šok! Kada je videla svoje podvodne snimke, primetila je nešto strašno!

Naime, dok su ona i jedan momak plivali, gnjurali i ludo se zabavljali, oko njih je kružio najopasniji predator u moru - ajkula, a oni je nisu ni primetili

Objavljeno:

Jedna Ivana doživela je pravi šok kada se vratila kući sa Krita i uzela da pogleda podvodne snimke sa mora!

Naime, dok su ona i jedan momak plivali, gnjurali i ludo se zabavljali, oko njih je kružio najopasniji predator u moru - ajkula, a oni je nisu ni primetili.

- Elafonisi, Krit, bliski susret sa ajkulom koju nismo ni videli, slike su sa snimka koji smo tek sad pregledali i šokirali se. Oprez sa ovom plazom, neprimetno i brzo je došla do nas - objavila je Ivana na Fejsbuk grupi "grčka info" preplašivši brojne pratioce ovog naloga.

"Da slavite drugi rođendan", "Imali ste sreću da nije bila gladna", bili su samo neki do komentara.

- Ja ni u bazen više ne idem, gotovo je! Nakon ovog nigde više nisam siguran osim u vlastitom kupatilu - napisao je jedan Kemal.

- Zvanično ste mi otključali još jedan strah, kupaću se u koritu na plaži od sledećeg leta - dodala je Jelena.

- Nije svejedno ali mislim da im mi nismo nešto ukusni za prezalogajiti, više su radoznale - tešio se Radiša na šta mu je Ljiljana odgovorila:

- Tačno da su radoznale, ali one nemaju ruke da nas ispipaju! Pipaju ustima! Ko ide na ostrva mora biti svestan da je u otvorenom moru. Nikada se ne treba kupati rano ujutro i predveče kad ajkule kreću u potragu za plenom.

Bilo je i onih koji su sumnjali u verodostojnost ovih fotografija, ali i onih koji su se šalili "da je u pitanju velika girica".

Jedna ajkula, kako je Kurir pisao, približila se navodno i obali u popularnom grčkom letovalištu Kalamata na Peloponezu.

Uznemirujuću scenu, koja se odigrala u petak oko 10 ujutru, zabeležila je i jedna srpska porodica. Na snimku se vidi veliko leđno peraje nadomak obale zbog koga su mnogi poverovali da se plaži približava ajkula.

- Nemoj, tata, uješće te ajkula - čuje se dete na snimku.

Na snimku se čuje i kako spasilac duva u pištaljku kako bi upozorio kupače da odmah izađu iz vode.

I nakon ovog snimka nizali su se komentari.

- Možemo da pretpostavljamo da li je ajkula, sigurno je samo da odmah izađemo napolje, a ta plaža izlazi inače na otvoreno more prema Egiptu tako da je moguće sve - navodi jedan korisnik.

- Da li je delfin ili ajkula, ja bežim iz vode, peraje je peraje, bar dok ne vidim glavudžu - nadovezala se jedna korisnica.

- Šta bi se desilo da je neko ronio i nije čuo pištaljku - glasi jedan komenatr.

Jednog grčkog ribara u južnoj Eviji, podsetimo, samo nekoliko dana ranije čekalo je veliko iznenađenje kad je zatekao veliku belu ajkulu upletenu u njegove mreže!

Bonus video:

00:12

Ajkula u Herceg Novom

(Espreso/Kurir/Ružica Kantar/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.