Šta se to dešava u Mladenovcu?! Tri bebe umrle u samo 24 sata, imale visoku temepraturu danima?
Beba, Foto: Profimedia

tuga

Šta se to dešava u Mladenovcu?! Tri bebe umrle u samo 24 sata, imale visoku temepraturu danima?

Jedna beba stara devet meseci preminula je juče u 16 časova, druga, stara svega mesec dana, je preminula je jutros u Domu zdravlja Mladenovac, a treća beba od četiri i po meseci umrla je u Tiršovoj

Objavljeno:

Tri bebe iz Mladenovca i okoline preminule su u samo 24 sata! Kako Kurir nezvanično sazanje, imale su devet, četiri i po i mesec dana! Sve tri su prema informacijama kojima raspolažemo imale visoku temperaturu nekoliko dana!

Jedno odojče je imalo 40 uzastopno četiri dana, ali porodica nije dete odvelo kod lekara. Došlo je do komlikacija sa smrtnim ishodom.

- Jedno od tih mališana je imalo i srčanu manu, a treću preminulu bebu majka je predozirala - davala je paracetamol na svakih sat vremena! - navodi naš izvor.

Kako Kurir dalje nezvanično saznaje o smrti jedne bebe obaveštena je i policija.

- Čeka se rezultat obdukcije da bi se saznao tačan uzrok smrti. Tek kad stigne taj nalaz, policija će preduzimati dalje korake - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Policija, Hitna pomoć
foto: RINA/Ustupljene fotografije

Prema saznanjima Kurira jedna beba stara devet meseci preminula je juče u 16 časova, druga, stara svega mesec dana, je preminula je jutros u Domu zdravlja Mladenovac, a treća beba od četiri i po meseci umrla je u beogradskoj bolnici u Tiršovoj.

Kurir je pokušao da stupi u kontakt sa nadležnima u DZ Mladenovac, ali je rečeno da je na godišnjem odmoru i da ga zovemo u ponedeljak. Pomoćnica direktora je kazala da o tome ne zna ništa i da ona ne može da daje izjave. Na pedijatriji nije bilo načelnika, a glavna sestra je uputila na Hitnu službu Doma zdravlja. I njih su zvali. Prvo su rekli da pozovu za pola sata, jer je načelnik na terenu.

Kada su ih ponovo pozvali rekli su da načenik Hitne službe ne radi, a na konstataciju da su pre pola sata rekli da je ne terenu i da pozovemo kasnije, rekli su da oni ne daju izjave novinarima i da zovemo direktora. Pokušali su ponovo da dobiju sekretaricu direktora, ali je radno vreme isteklo...

Upitili su mejl i Ministarstvu zdravlja, ali nisu dobili odgovor. Kako se nezvanično saznaje, njima nije prijavljen nijedan slučaj smrti beba u Mladenovcu.

Bonus video:

01:51

SMRT BEBE U BAZENU U VRBASU, reporterka Kurira iznosi NAJNOVIJE informacije sa terena: Evo šta se desilo u trenutku tragedije

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.