Evo gde se kreće oblak koji donosi nepogode! Ovi delovi Srbije su na udaru, biće oluje, kiše, ali i grada!
Pljusak, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vremenska nepogoda

Evo gde se kreće oblak koji donosi nepogode! Ovi delovi Srbije su na udaru, biće oluje, kiše, ali i grada!

Na severu i severozapadu Srbije biće najkritičnije

Objavljeno: 13:03h

Nestabilno, promenjivo i oblačno vreme danas će biti praćeno jakim pljuskovima sa grmljavinom, a na severu i severozapadu zemlje već u toku popodneva moguć je i jači vetar i grad.

Na severu i severozapadu Srbije biće najkritičnije

Meteorolog Ivan Ristić kaže da očekuje danas prelazak fronta sa severozapada i padavine sa grmljavinom i vetrom na severu i severozapadu Vojvodine, kod Subotice i Sombora, a prema jugu će ove vremenske prilike biti sve slabije.

- Front donosi i manji pad temperature i sutra će biti malo svežije nego danas u celoj Srbiji. Danas kod Sombora i u okolini tog grada može da bude grmljavine i pojačanog vetra uz pljusak, eventualno može da bude i grada. To će se kretati prema jugu, i uveče u oslabljenoj varijanti će biti oko Beograda najverovatnije – kaže Ristić.

Okolina Sombora na udaru vetra

Dodaje da će temperature danas biti do oko 34 stepeni, a kada su nestabilnosti u pitanju, kako i ranije objasnio za „Blic“, superćelijska oluja koja je pogodila delove Hrvatske se ne očekuje, ali bi deo oko Sombora mogao danas biti pogođen jačim olujnim vetrom.

- Nakon današnjih padavina i blažeg zahlađenja, za vikend ponovo očekujemo povratak tropskih temperatura – kaže Ristić.

Sutra jos malo prijatnije i uglavnom suvo, a od petka toplo uz retke pljuskove i takvo vreme bi se zadrzalo barem do 03. septembra.

Legenda za regione:

R1 – Region zapadne i južne Bačke

R2 – Region severna Bačka, severni i srednji Banat

R3 – Region srednji i južni Banat, Stig i Braničevo

R4 – Region Srem, Mačva i Šumadija

R5 – Region centralna i južna Srbija

RHMZ upozorava na nepogode, popaljeni meteoalarmi

Upozorenje za Srbiju na kratkotrajne vremenske nepogode za danas

Plјuskovi i grmlјavine danas (21.08.) posle podne i uveče lokalno će biti intenzivniji sa količinom padavina preko 20 mm za kratko vreme, gradom i jakim ili olujnim vetrom i to na području Vojvodine, zapadne i centralne Srbije.

Pljusak i sutra

U četvrtak (22.08.) na severu i zapadupretežno sunčano, a u ostalom delu zemlјe promenlјivo oblačno, na jugu i istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili plјuskom sa grmlјavinom.

Od petka porast temperature

Od petka do kraja sedmice (23 - 25.08.) porast temperature - u većini mesta duži sunčani intervali i maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni Celzijusovih. Padavine se, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Hidrološko upozorenje RHMZ-a

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje:

"Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu)".

Bonus video:

03:09

KORIŠĆENJE KLIMA UREĐANJA PO OVAKVOM VREME JE RAVNO GREJNOJ SEZONI Kapor šokirao: Trošimo manje struje nego što je prosek EU

(Espreso/Blic/Biljana Vučković/preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.