Kako najlakše stići do Tumana? Sutra je slava ovog manastira, obratite pažnju ukoliko planirate put
Manastir Tumane, Foto: Društvene mreže

PUT DO TUMANA

Kako najlakše stići do Tumana? Sutra je slava ovog manastira, obratite pažnju ukoliko planirate put

Manastir Tumane osvojiće vas lepotom, spokojem i tišinom

Objavljeno:

Pred vama je detaljan vodič do manastira Tumane. Svakog vikenda, ovde svraćaju turisti iz raznih delova sveta i vi možete biti sa njima!

Sutra će se mnogi vernici uputiti ka Tumanu zbog slave, a ovo su uputstva za one koji dolaze kolima.

Udaljen je na samo devet kilometara od Golupca i prelepe tvrđave, koja je jedna od najpopularnijih u našoj zemlji.

U podnožju visokih golubačkih planina, skriven je manastir koji je idealan za mirno popodne sa porodicom ili prijateljima. Manastir Tumane ima kulturno-istorijsku vrednost, ali i duhovnu, u šta ćete se uveriti čim priđete blizu ovom velelpnom zdanju.

Manastir Tumane osvojiće vas lepotom, spokojem i tišinom.

1 / 3 Foto: Fcacebook/Димитрије Плећевић

Kako stići do manastira Tumane?

Manastir Tumane nalazi se na desetak kilometara od Golupca. Ako dolazite na kratak izlet, obavezno posetite Golubac i čuvenu tvrđavu koja je otvorena za posetioce. Na ovom mestu, možete da uživate na šetalištu uz Dunav. Da biste iz Beograda stigli do Golubca, a kasnije i do manastira Tumane, biće vam potrebno oko sat i po vremena vožnje.

Kada krenete iz Beograda, idete putem E-75, kada izađete iz glavnog grada, skrećete na isključenju za Požarevac. Ovde ćete platiti i putarinu koja košta oko 200 dinara. Posle 16km, videćete istaknutu tablu za Golubac. Sada se nalazite na magistrali Požarevac-Veliko Gradište-Golubac-Donji Milanovac, i sada treba da vozite tom magistralom 48 kilometara. Putokazi su uredno naslagani pored puta, tako da nema šanse da pogrešite put.

Manastir Tumane
foto: GOOGLE MAPS

Vožnja je prijatna i uglavnom nisu velike gužve na putevima, pa će vam put biti prijatan i udoban.

Manastir Tumane je udaljen od Beograda 130 kilometara i bićete na željenoj destinaciji za manje od dva sata. Ako ne idete do tvrđave, do manastira ćete stići tako što ćete ići putem preko Požarevca, a put zatim vodi ka Sredinjevu, pa sve do sela Maleševo, gde ćete i ugledati putokaz koji će vas odvesti do samog manastira. Put je asfaltiran sve do ulaska u manastir. Ispred je parking gde možete da ostavite svoj automobil.

Bonus video:

00:34

Čudotvorac Tumanski:

(Espreso / Zrno znanja / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.