Ovaj deo Srbije danas na udaru olujnog vetra i grada! Na kratko će osvežiti, a onda...
Grad, Foto: Nemanja Pančić

vreme u srbiji

Ovaj deo Srbije danas na udaru olujnog vetra i grada! Na kratko će osvežiti, a onda...

Detaljna vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije za utorak, 20. avgust

Objavljeno:

Danas se očekuju pljuskovi i grmljavine praćeni gradom i olujnim vetrom u zapadnim delovima Srbije, južnim i nekim delovima centralne, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U ostatku zemlje biće oblačno, toplo, sparno i nestabilno vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kiša
Kišafoto: Zorana Jeftić

Van grmljavinskih razvoja vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, u donjem Podunavlju, Braničevu i Banatu povremeno i pojačan, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 16 stepeni do 22 a najviša od 27 na zapadu i jugu Srbije do 34 stepena u Banatu.

U Beogradu danas promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme sa kišom lokalnih pljuskova i grmljavinom ujutro i pre podne.

Oblaci
Oblacifoto: Beta/Ana Slović

U prvom delu dana će duvati uglavnom slab promenljiv vetar, a posle podne umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 20 stepeni do 22, a najviša oko 32 stepena.

U sredu se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom dok će od četvrtka padavine, uz dnevni razvoj oblačnosti, biti češće u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije.

U ostalim krajevima zemlje uglavnom će biti suvo vreme sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura očekuje se od 30 do 36 stepeni.

Bonus video:

09:55

PO OVAKVIM VRUĆINAMA DOLAZI I OVAJ TIHI UBICA Meteorolog najavio nešto mnogo gore od toplotnog talasa! OVO JE NAJAVIO ZA JESEN

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.