Strašno nevreme stiže noćas: Meteorolozi najavljuju nepogode, evo da li se oblaci kreću ka Srbiji! (FOTO)
Grmljavina, Foto: Dragana Udovičić

vremenska prognoza

Strašno nevreme stiže noćas: Meteorolozi najavljuju nepogode, evo da li se oblaci kreću ka Srbiji! (FOTO)

Na Jadranu nestabilno

Objavljeno:

"Prava akcija stiže noćas o sutra preko dana", piše na stranicama koje se bave meteorologijom u Hrvatskoj. Marko Čubrilo, sa druge strane, najavljuje da nam sa Jadrana na području celog regiona stiže sve nestabilnije vreme, koje će doneti pljuskove.

Na Jadranu nestabilno

"Tek se zahuktava... za sada pljuskova imamo u zaleđu Dalmacije. Prava akcija stiže noćas i sutra kroz dan (zavisi kako koji deo Hrvatske)", najavljuju sa sajta "Neverin".

Mapa
Mapafoto: Printscreen/Facebook/Nemerin

Kako navodi naš Marko Čubrilo, preko Alpa nam se prebacuje veća količina nestabilnog vremena, koja će nad prostorom Italija i duž Jadrana usloviti formiranje visinskog ciklona. Kao posledica toga u kasno popodne i u toku noći ka ponedeljku imaćemo nestabilno vreme praćeno grmljavinom, pljuskovima i lokalnim nepogodama.

- Nestabilnosti će se u jugozapadnim visinskom strujanju probacivati na sever i severoistok i biće češće u brdsko-planinskom delu regiona. Duž većeg dela Jadrana umeren jugo, a u košavskom području topla košava - najavljuje Čubrilo.

Grmljavinski pljuskovi i nepogode

Pljusak
Pljusakfoto: Zorana Jeftić

U ponedeljak i utorak nad veći delom regiona pretežno oblačno i malo svežije uz grmljavinske pljuskove i moguće nepogode. Zbog položaja ciklona ovo pogoršanje će zahvatiti i Jadrana gde se uz jugo na južnom i buru duž srednjeg i severnog dela povremeno očekuju kiša i pljuskovi, najavljuje Čubrilo.

Znatno manje padavina na severu, severoistoku i istoku Srbije gde je samo ponegde moguća pojava pljuska ili oluje, a biće oblasti gde padavina i neće biti. Nestabilnosti će u ova dva dana dolaziti sa istoka i jugoistoka uz jak istočni i jugoistočni vetar. Maksimumi od oko +23 na zapadu regiona do oko +37 na istoku i jugoistoku.

U četvrtak maksimalna temperatura od +21 do +30 stepeni Celzijusa

U sredu će visinski ciklon biti negde nad severom Grčke tako da se nestabilnosti dolaziti na severozapada i biće češće nad tim delom regiona. Dodatno će osvežiti tako da bi u četvrtak maksimumi mogli biti od +21 do +30 stepeni Celzijusa. U drugom delu nedelje će i noći biti prijatnije, dok bi dnevni maksimumi polako bili u porastu i za sledeći vikend bi se kretali od +27 do +35 stepeni Celzijusa.

Krajem avgusta, tačnije oko 27.08. moguće je novo prolazno osveženje, najavljuje Čubrilo.

- Videćemo još koliko izraženo i hoće li ga i biti. Sam kraj meseca je dosta upitan po pitanju sinoptike ali postoji određena verovatnoća, trenutno ne preko 30% da usledi osetnije osveženje uz padavine. Naredna tri dana česti pljuskovi, najređi na istoku i severoistoku regiona i postepeno popuštanje vrućine - piše na svom Fejsbuku Marko Čubrilo.

Bonus video:

03:13

VREME JOŠ NIJE UŠLO U SVOJU NAJOPASNIJU FAZU Nada Macura savetuje: Ovako se zaštitite od NESTABILNIH temperatura i sunčanice

(Espreso/Blic/Sofija Vulićević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.