Slučajan susret sa Mirjanom mu promenio život iz korena: Tražili se 40 godina, a onda se u sve umešala ona...
Beograd Ilustracija, Foto: Ana Paunković

emotivna priča

Slučajan susret sa Mirjanom mu promenio život iz korena: Tražili se 40 godina, a onda se u sve umešala ona...

Druželjubiva i komunikativna, Mirjana nije časila časa, odmah je našla način da pomogne Fikretu i da zajedno pronađu Dragana

Objavljeno:

Mirjana iz Beograda nije ni slutila da će na moru upoznati čoveka kojem će ubrzo promeniti život iz korena. Fikret Čaušević združio se sa ovom ženom, pa joj je otkrio da u Borči živi Dragan, njegov drug iz vojske sa kojim nije bio u kontaktu više od 40 godina. Zbog Mirjaninog poteza, ubrzo nakon ovog razgovora, probudiće se lavina emocija.

Druželjubiva i komunikativna, Mirjana nije časila časa, odmah je našla način da pomogne Fikretu i da zajedno pronađu Dragana. Ona je objavila apel na jednoj Fejsbuk grupi, a kako je za Telegraf.rs ispričala, u rekordnom roku javilo joj se preko 100 ljudi.

"Ja sam iz Borče, na moru sam upoznala gospodina Fikreta Čauševića koji kaže da ima druga iz vojske koji živi u Borči i zove se Dragan Ostojić. Želeo bi da stupi u kontakt sa njim, služili su zajedno 1982. godine. Bili su Plavaci LPA kasarna Sentvid u Ljubljani. Zamolila bih da se jave oni koji poznaju Dragana", napisala je tada Mirjana.

Kako je naša sagovornica otkrila, Dragan se i sam u međuvremenu javio, videvši ovaj apel na mrežama.

"Rekao mi je da je bukvalno dva dana pre toga pričao sa komšijama o vojsci i da je pomenuo Fikreta i to kako bi voleo da ponovo obnove kontakt", priča nam Mirjana.

Dragan i Fikret bili su najbolji drugovi u vojsci, delili dobro i zlo, a onda ih je život odveo na različite strane, a kontakt se zagubio. Ipak, zahvaljujući Mirjani, ova dvojica drugara uspela su da obnove kontakt, pa čak i da ugovore druženje.

"Dala sam im brojeve i čuli su se, pričali su pola sata i nisu mogli da se ispričaju. U najskorije vreme će se sresti u Beogradu, tačnije Fikret će doći da se vidi sa Draganom", kazala je naša sagovornica.

Obojici je srce bilo puno, a Dragan je istakao da mu je osmeh bio od uveta do uveta. Inače ovo nije prvi put da je Mirjana uspešno sastavila one koje je život rastavio.

"Ja sam isto tako na moru spojila dve porodice, to je bilo 2014. godine. Stvarno mi je milo kad se ovakve stvari dese", zaključila je Mirjana.

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.