U Srbiji temperatura ne pada: Toplotni talas se nastavlja širom zemlje, u ovim gradovima preko 40 stepeni i danas
Vrućina, Foto: Espreso

RHMZ

U Srbiji temperatura ne pada: Toplotni talas se nastavlja širom zemlje, u ovim gradovima preko 40 stepeni i danas

Od ponedeljka promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod javlja da su danas najtopliji gradovi u Srbiji bili Niš i Ćuprija sa temperaturama koje su dostigle 40-ti podeok.

Među izuzetno toplim gradovima bili su i Novi Sad, Kikinda, Sombor gde je prema RHMZ temperatura u 17,00 sati iznosila 39 stepeni.

RHMZ je danas izdao upozorenje za područje cele zemlje na toplotni talas, koji se će se zadržati i u naredna dva dana, uz upozorenje na da nas očekuju tropske noći.

Tropske noći

Sutra i za vikend biće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u petak i subotu do čak 41 stepen, a u nedelju do 38 Celzijusa. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda, najavljuje RHMZ.

Od ponedeljka promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar.

Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalje toplo - kretaće se u intervalu od 29 °S u zapadnoj Srbiji do 36 °S u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje.

Bonus video:

01:36

STIŽU PAKLENI DANI, TEMPERATURE VIŠE IZ DANA U DAN! Prognostičar RHMZ: Biće slično kao julski topli talas sa JEDNOM RAZLIKOM

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.