Po dvorištu rasporena tela i fekalije: Azil strave i užasa u Grockoj pun pasa koje niko ne čuva! UZNEMIRUJUĆI VIDEO
Azil za pse, Foto: Printscreen/Facebook/Željko Stojčić

divlji azil za pse

Po dvorištu rasporena tela i fekalije: Azil strave i užasa u Grockoj pun pasa koje niko ne čuva! UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Ne zna se čiji su psi, jer se ženi čije je to imanje izgubio trag, čak ni komšije ne znaju kako se ona zove i gde je sada

Objavljeno:

Na samo 15 minuta od Beograda, u Grockoj, otkriven je divlji azil za pse, na kome je više od 70 gladnih i povređenih životinja prepušteno na milost i nemilost, međusobno se kolju i jedu leševe jedni drugih jer nemaju šta drugo. Prizori koji su zatekli policija, veterinarske službe, i aktivisti šokirali su javnost, a sudbina ovih pasa ostaje neizvesna dok nadležni i aktivisti pokušavaju da reše situaciju koja podseća na najgori horor film.

Tokom vikenda su komšije ovo prijavile policiji. Policija i druge nadležne veterinarske službe, JKP "Veterina Beograd" i veterinarska inspekcija, odmah po pozivu zabrinutih meštana za vikend izašli na teren i zatekli prizore od kojih pored ogromne tuge, kreće da vam bude i muka.

Ne zna se čiji su psi, jer se ženi čije je to imanje izgubio trag, čak ni komšije ne znaju kako se ona zove i gde je sada. Jedan čovek im donosi hranu koliko to može. Ima ih više od 70, žive u nehumanim uslovima, povređeni su, a zbog nedostatka hrane jedu jedni druge, leševa ima na sve strane!

Horda pasa na 15 minuta od Beograda

- Nalazimo se u Grockoj, i molim vas da delite ovaj lajv. Ovde ima između 50 i 70 pasa, ima i leševa pasa. Pored je još jedna parcela, možda i dve gde su mnogo veći i agresivniji psi. Ovde ima štenaca na sve strane, tako iza kuće, ne znamo za šta pre pre da se uhvatimo. ovde se nalazi pravi pakao, i to na 15 minuta od Beograda - kaže na snimku Željko Stojčić.

Kako kaže, za ovaj pakao koji proživljavaju psi ne bi se ni znalo da komšije nisu zvale nadležne. Na snimku se je i jedan od komšija koji živi u blizini, i koji je pozvao policiju. On se na snimku čuje kako kaže da su na terenu ovde bili policija, i Veterina Beograd.

Ovaj mladić kaže da su leš jednog psa našli kod garaže i odneli ga.

- Kada smo mi došli skoro svi psi su bili napolju, ovde je gomila životinja koje su povređena, mršave, tu su i štenci. Navodno je ovde već bila policija i navodno su nađeni leševi, a veterinarska inspekcija ne sme da uđe na privatni posed jer im to nije u nadležnosti - kaže on na snimku, a kako je potom objasnio u razgovoru za "Blic" to sme da se uradi samo uz sudski nalog.

Onda je usledio jeziv deo kada se na snimku vidi trenutak ulaska na imanje kroz vrata koja jedna da su bila zatvorena, pa su psi mogli da lutaju svuda po ulici gde u blizini ima i kuća.

- Ovde je sve puno pasa, kapija je otvorena. Kada smo došli više od 50 pasa je bilo ovde niz ovaj put se šetalo - kaže on na snimku.

"Leševi, polu pojeden pas"

Pravi horor usledio je, kako kaže na snimku, upravo kada su otvorili ušli u dvorište u kome je odzvanjao lavež uplašenih pasa, o čemu je prošle nedelje sa lica mesta izveštavala i Blic televizija.

- Ušli smo ovde unutra zato što su ove životinje ugrožene životno, a koliko vidim ima puno povređenih pasa, vidim i leševe. Gomila pasa je ovde povređeno, evo ga ovde leš, to je pas koji je pola pojeden, ovo na butinama su rane od drugih pasa. Taj pas je zaklan i njega su jeli drugi psi - kaže on na snimku.

Po dvorištu ovog imanja, na snimku koji je na Fejsbuku objavio Željko Stojčić, moglo se, osim prestravljenih pasa i njihovih leševa videti i razbacanog đubreta. Kada su se uputili kao kući na kojoj su prozori i vrata skoro svuda razvaljeni, psi slobodno ulaze kako stignu usledio je prizor kao iz pravog horor filma.

Oronuli zidovi, potamneli od prljavštine i izmeta, hrane pasa, izmeta, neodržavanja.

- U kući je gomila pasa, evo jedan ne može da hoda jer ima ranu na zadnjoj nozi. Ne zna se više odakle izviru psi odavde - govori on na snimku.

Na placu do još agresivniji psi

Kako se na snimku čuje, Željko govori da se ovde ne završava agonija ovih pasa, jer se na placu do, a možda i na još jednom nalaze psi koji su agresivniji.

- Iza placa je šuma, tako da tek sad ne možemo da znamo koliko je ovde pasa. Ovi psi će se poklati oko vode koju smo doneli, a ne smem ni da pomislim šta će biti kada im damo hranu, tada će se tek poklati - govori zabrinuto Stojčić.

Dodao je i da je pitanje na koji način će se rešiti ova nimalo jednostavna i jeziva situacija.

- Ova priča neće lepo da se završi jer je previše pasa ovde. Ako malo zagledate videćete da su svi isti, što znači da ovo ovde traje mnogo dugo. Da li je ovo neki pansion, neko hordašenje, neka boleština, ko zna. Veliko je pitanje ko je dozvolio da ovo postoji - govori Stošić.

Agoniji pasa se ne nazire kraj - ko sme i može da im pomogne

Uprkos tome što su sve nadležne ekipe alarmirane pozivom komšija, sudbina pasa je neizvesna. Aktivisti za zaštitu pasa strahuju od toga da će zbog veterinarskog inspektora svi psi biti sklonjeni odavde u prihvatilišta gde sumnjaju da će imati adekvatne uslove za život.

Zbog toga su odlučili da budu na ovom imanju i čuvaju pse zbog čega ih je policija legitimisala, a kako je Željko Stojčić rekao za "Blic" oni su se među sobom dogovorili da će ovim psima pružiti dostojne uslove za život, što podrazumeva sve veterinarske preglede, vakcinacije kao i kastriranje, uz pomoć Veterine Beograd. Međutim sada se čeka odobrenje i veterinarske inspekcije koja je republički organ.

Bonus video:

02:35

NISU LUTALICE, VEĆ VLASNIČKI PSI: Vođa čopora koji je KRIVNIČKI IZUJEDAO ženu u Subotici ODUZET vlasniku (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.