Otac Predrag pokazao šta je uradio svojoj deci: Držali su se za glavu! (VIDEO)
Otac Predrag Popović, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/DOK ANĐELI SPAVAJU

VASPITANJE

Otac Predrag pokazao šta je uradio svojoj deci: Držali su se za glavu! (VIDEO)

Mnogi navode kako se nekad živelo

Objavljeno:

Otac Predrag Popović otišao je sa porodicom na more, i za to vreme im oduzeo telefone, a otkrio je i kako je to prošlo.

"Evo, dečice moja, stigli smo na more, vreme je za porodicu. A da bismo se odmorili, vreme je za isključivanje telefona. Sedam dana nas nema. Izvolite, isključite vaše mobilne uređaje", kaže on na snimku, dok njegovo troje dece predaju telefone tati u ruke, nakon što je svako isključio svoj uređaj.

"Vidimo se za sedam dana. Pa-pa! Ćao!", rekao je on dok su se deca smejala, ali i držala za glavu, naročito ćerka Teodora.

I dok su mnogi bili oduševljeni ovim potezom, pa kažu da "ništa pametnije nisu videli ovog leta", neki smatraju da je to preterivanje i da se "vidi da su deca tužna", ali su i pitali "šta ako se razdvojite, pa im zatreba telefon".

Takođe, neki su čak doveli u pitanje da li je otac Predrag zaista celoj porodici oduzeo telefone jer je njegova ćerka kasnije objavljivala na društvenim mrežama, zbog čega se kasnije on oglasio.

"Da se čovek zaprepasti koliko smo se saživeli sa telefonima, da je gašenje njih na sedam dana postalo fikcija. To je veoma žalosno. Mobilni aparat je danas ljudima sve. Čipovani su svojevoljno i telefon nose svuda gde idu. Naviknuti smo da ih nosimo stalno sa nama i da se javljamo kad god nas pozovu. Igrica, društvene mreže, posao, zabava - sve u jednom. Nema čovek razloga da ga ostavi.

Mnogi navode kako se nekad živelo. To više ne postoji, jer deca bez mobilnog telefona ne mogu da idu u školu. Primaju zadatke preko vibera, elektronski dnevnik... Mobilni je našao svoju svrhu kao najveći kradljivac vremena, a ljudi žive u iluziji da ga mogu ostaviti kad god požele, kao i alkoholičari koji kažu da mogu ostaviti piće kad god hoće", napisao je otac Predrag, pa dodao:

"Ako odete na odmor i ponesete telefon, poneli ste sve sa sobom! Posao, politiku, prijatelje, familiju, neprijatelje i sve ostalo. Iskoristite odmor tako što će vam pogled biti zagledan u daljinu, a ne u ekran. Tako što ćete čitati knjige i biti sa porodicom sto posto, bez smetanja i upadanja u život. Mi smo se porodično dogovorili i svi smo ostavili telefone u hotelski sef, osim majke. Ona je telefon držala u sobi u sefu i vadila ga na pet minuta naveče da proveri da li je kod kuće sve u redu. Deca su bila odlična i bez kriza, a vreme je dragoceno".

Otac Predrag Popović je dodao i da tek sada, kada se vraćaju sa odmora objavljuju ono što su snimili, iz praktičnih razloga, a na kraju je poručio: "Kad idete na odmor onda ostavite sve".

Bonus video:

01:29

PRILOG - CRKVA U GOTOVUŠI

(Espreso / Yumama / Nataša Zlatković/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.