Ovo je detaljan školski kalendar za narednu godinu: Kada i koliko će đaci odmarati?
Đaci u Srbiji, Foto: Profimedia

RASPUSTI

Ovo je detaljan školski kalendar za narednu godinu: Kada i koliko će đaci odmarati?

Odmor za đake, prvo je planiran za Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. i 12. novembra

Objavljeno:

U školskom kalendaru za predstojeću godinu, Ministarstvo prosvete je navelo da će u školske klupe sesti drugog septembra, ali i da će učenici imati četiri raspusta - jesenji, zimski, prolećni i letnji.

Prema rasporedu, prvo polugodište se završava u petak, 27. decembra, dok će drugopočeti skoro mesec dana kasnije, 20. januara naredne godine.

Odmor za đake, prvo je planiran za Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. i 12. novembra, a kako se to spaja sa vikendom, zapravo će imati četiri slobodna dana.

škola, Đaci
foto: Beta Milan Obradović, epa-sascha-steinbach, Beta

Zimski raspust će početi u ponedeljak, 30. decembra i trajaće do petka 17. januara. Takođe, đaci će imati i prolećni raspust od srede 16. aprila do ponedeljka 21. aprila.

Po pogledu završetka školske godine, u pitanju su različiti datumi. Za osnovce se škola završava 13. juna, dok će srednjoškolci nedelju dana duže biti u klupama, do 20. juna.

Maturanti imaju drugačiji datum. Učenici osmih razreda završavaju nastavu 30. maja, kao i učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola. Ipak, maturanti gimnazija 7 dana ranije odnosno 23. maja.

Naravno, da bi slika bila potpuna, ne smemo zanemariti državne i verske praznike.

Bonus video:

02:16

KAKO PREŽIVETI JANUAR? Dve Nove godine, Božić, slave, zimski raspust, odmor, KAKO ISPRATITI SVE? Gavrilović: Banke su NUŽNO ZLO

(Espreso / Telegraf / E.H / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.